Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Má to někdo štěstí!

Naše téma
Jiří Švamberk | 10.11.2018
foto: archiv
Ve stodole americké důchodkyně našli vzácný Shelby Mustang. Je to jeden z 1000 kusů vyrobených pro půjčovnu Herz.
U nás má člověk obrovské štěstí, když najde ve stodole zapomenutou „skládačku“, případně „pionýra“. V Americe se tu a tam najdou jiné pecky, jako například Lamborghini Miura či Ferrari Dino, pokd mám jmenovat ty opravdu významné. Poslední nález není tak exkluzivní, co se věhlasu značky týče, ale rozhodně jde o mimořádný automobil.

V jedné staré stodole americké důchodkyně našel čtenář magazínu Barn Finds sportovní automobil Shelby Mustang GT350, což je auto, které dnes stojí okolo 3 milionů korun. Tento konkrétn kousek, který můžete znáz z legendární honičky z filmu Bullitův případ, je ovšem trochu jiný. Celý jeho název totiž je Shelby GT350H.

Písmeno H v názvu odkazuje na sérii přibližně 1000 kusů, kterou Shelby postavil pro autopůjčovnu Herz. Ta v 60. letech minulého století dostala fantastický nápad a svým klientům za pouhých 17 dolarů na den nabídka příležitost svézt se se skutečným sportovním automobilem, který si jinak třeba nemohli dovolit. Tato promo akce měla obrovský úspěch a Herz ji znovu zopakoval v roce 2006 a 2016.



Automobil ze stodoly není kompletní, s největší pravděpodobností se také zapletl do lehčí nehody. Nicméně jinak je kompletní, včetně motoru V8, který v době největší slávy disponoval 306 koňmi a 445 Nm točivého momentu. Předchozí majitel motor vybavil nestandardním dvojitým karburátorem.

Jaký bude další osud tohoto mimořádně zajímavého vozu z autopůjčovny, není známo, ale my bychom si vsadili na okamžitý prodej některému ze sběratelů a následnou důkladnou renovaci. Takový kousek si to zaslouží.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů