Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Projekt Omega: Lotus a Williams Advanced Engineering vyvíjejí hypersport

Naše téma
Jiří Švamberk | 30.01.2019
foto: archiv
Společný projekt by měl přinést konkurenta pro Aston Martin Valkyrie. S největší pravděpodobností půjde o elektromobil
Výrobce sportovních vozů Lotus a společnost Williams Advanced Engineering oficiálně oznámily nové strategické partnerství, které oběma společnostem umožňuje sdílet výzkum a vývoj v oblasti vyspělých technologií pohonu. Míra spolupráce zatím není známa, ovšem už nějakou dobu se okolo Williams Advanced Engineering rojí spekulace, že pracuje na hypersportovním voze, podobném Astonu Martin Valkyrie. S tím rozdílem, že nejspíše půjde o elektromobil.

Phil Poopham, šéf Lotusu, zatím mlží. Podle jeho slov je partnerství součástí jejich nové strategie, jak rozšířit poznatky a schopnosti značky Lotus ve stále rychleji se vyvíjejícím automobilovém světě.

Britský magazín Autocar však má už jasno. Podle něj by Williams rád postavil vlastní hypersport a lidé z Lotusu mají na starost jeho vývoj, především z hlediska redukce hmotnosti. Žádná jiná značka na světě není tak posedlá hmotností svých modelů, jako právě Lotus.

Williams Advanced Engineering by měl dodat technické poznatky z oblasti vývoje elektrického pohonu a pravděpodobně bude také dodavatelem baterií. Spekulace dále mluví o tom, že projekt Omega, jak se mu interně říká, bude využívat dvou elektromotorů, přičemž každý z nich bude pohánět jednu nápravu. Pokročilá technologie baterií už dokáže nabídnout velmi solidní dojezd a podle všeho oba výrobci cílí na více jak 400 km.

Podle Autocaru je finalizace projektu Omega vzdálena nejméně dva roky.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů