Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Lexus uvolnil první snímek okruhově zaměřeného RC-F

Naše téma
Jiří Švamberk | 07.12.2018
dalších 5 fotek
foto: archiv
V celé své kráse se ukáže až v lednu na detroitském autosalonu.
Okruhově zamřená verze, která se celým jménem nazývá RC-F Track Edition, je odpovědí značky Lexus na mnichovský model M4 a zdá se, že rovnou na doposud nejostřejší provedení CS. Naznačují to alespoň špionážní fotky a nově také první oficiální fotografie zadního karbonového křídla.

Podle něj samozřejmě nelze odhadnout, jak bude RC-F Track Edition vypadat, ovšem špionážní fotografie mnohé prozrazují. Nový je přední nárazník, zadní difuzor má také jiný tvar a boční nástavce prahů jsou výrazněji vybrané.

Designéři a inženýři Lexusu čerpali z poznatků získaných na závodním okruhu, kde Lexus slaví úspěchy se závodním strojem kategorie GT3. Pokud tomu tak skutečně bude, a k tomu Lexus alespoň z části dostojí příslibu v podobě konceptu RC-F GT, můžeme se dočkat skutečně ultimativního stroje, který zamíchá kartami v této kategorii.



Koncept z předloňského Goodwoodu váží o masivních 360 kg méně, než standardní RC-F, ačkoliv není příliš reálné aby i RC-F Track Edition prošlo stejnou odtučňovací kúrou. Přece jen musí projít všemi nárazovými a bezpečnostními testy.

Pod kapotou okruhového Lexusu bude fenomenální 5litrový atmosférický V8, který bude přenášet výkon přes osmistupňvou samočinnou převodovku na zadní kola. Výkon není znám, ale bude zcela určitě vyšší, než standardních 470 koní.

Fotky zamaskovaného Lexusu RC-F Track Edition si můžete prohlédnout v naší galerii.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů