Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Lexus ukázal nové SUV. Model NX chce konkurovat BMW X3 či Audi Q5

Naše téma
Redakce | 11.04.2014
dalších 5 fotek
Lexus NX. | foto: Lexus
Praha /FOTOGALERIE/ - Japonský výrobce luxusních automobilů poprvé míří do segmentu středně velkých SUV. Nový model s označením NX plánuje Lexus představit na autosalonu v Pekingu.
Lexus NX vzhledově vychází z loňského konceptu LF-NX (LF označuje Lexus Future, tedy budoucnost Lexusu), ale rozhodně není tolik odvážný a řada designových prvků byla nakonec výrazně "zjemněna". To však neznamená, že by novinka vyhlížela nudně.

Ostře "řezané" SUV prý bylo navrženo tak, aby vypadalo jako odlité z jediného kusu kovu. Na první pohled jistě zaujme charakteristická maska chladiče Lexus ve tvaru vřetene, interesantně se tváří také světlomety - platí to zvlášť o tvaru světel pro denní svícení. Pod rozšířenými podběhy se ukrývají sedmnáctipalcová (na přání osmnáctipalcová) kola.

Lexus NX.



Interiér už tak odvážně jako exteriér pojatý není. Dominuje mu masivní a vystouplý středový panel, hezky vypadá volant s tlustým věncem a kabině sluší i kontrastní dekory. Při návrhu vnitřku byl prý kladen důraz na celkový vnitřní prostor a uspořádání sedadel.

Model NX také samozřejmě nabídne řadu moderních palubních technologií, například přihrádku umožňující bezdrátové dobíjení mobilu, panoramatické sledování situace kolem vozidla (Panoramic View Monitor) a komplexní multifunkční displej, včetně senzoru bočního zrychlení a ukazatele plnicího tlaku, head-up displej s projekcí na přední sklo či systém upozorňující na projíždějící vozidla během couvání.

Lexus NX.


Lexus zatím potvrdil tři motorizace, všechny půjdou kombinovat s pohonem předních i všech kol. Základem je varianta NX 200 s atmosférickou zážehovou jednotkou, výše pak stojí verze s NX 200t, která jako první Lexus nabídne benzinový motor dopovaný turbodmychadlem. Vrcholem bude NX 300h s hybridním pohonem kombinujícím zážehový motor a elektromotor. Technické údaje zatím automobilka neprozradila.

Autosalon v čínském Pekingu začíná 20. dubna.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů