Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Letitié spekulace končí! Corvette s motorem uprostřed se ukáže 18. července

Naše téma
Jiří Švamberk | 12.04.2019
Na výsledek snahy GM čeká celý automobilový svět | foto: archiv
Po čtyřech letech napínání už bylo na čase.
Pokud sledujete vývoj dění okolo Chevrolet Corvette s motorem uprostřed, dobře víte, že to je doslova věčnost, co se na různých serverech a fórech, zejména pak těch amerických, neustále objevují další a další špionážní fotky a nepodložené informace. Není divu, nejen Američané netrpělivě očekávají první Corvette v historii s motorem uprostřed.

 
Takže po čtyřech dlouhých letech můžeme zvolat heuréka a konečně Corvette C8 s motorem uprostřed potvrdit. Nedivte se, není to tak dávno, cca pár týdnů, co General Motors tohle auto přiznal, přestože všem bylo už dlouho jasné, že prototypy existují a auto vznikne. V půlce března bylo zahájeno přijímání objednávek. Nyní už známe den, kdy se oficiálně představí veřejnosti. Do diářů si zapište 18. července 2019.
 
Chevrolet si svůj klenot přísně hlídá a nikdo nepovolaný zatím odhalený automobil neviděl. Na fórech e to hemží zajímavými rendery, ale nic není prokazatelné. Dokonce i auto na fotografiích, jehož fotky jsou posvěcené GM, má pod tenkou maskovací folií falešné panely karoserie, aby nikdo nic nepoznal.

Co se týče motorizace, opět, nic oficiálního se neví, ale dobře informované zdroje mluví o atmosféricky plněném 6,2 V8 s více jak 460 koňmi. Chevrolet zcela určitě připraví také ostré varianty s výkonem až 1000 koní. Jejich vývoj ale provázejí obrovské problémy s pevností karoserie, stejně jako funkčností elektroinstalace.

Další fotky maskované C8 najdete v komentované galerii.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů