Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Lehčí, rychlejší a znovu s pětiválcem. Audi RS 3 Sportback má 367 koní

Naše téma
Redakce | 17.12.2014
dalších 8 fotek
Audi RS 3 Sportback. | foto: Audi
Ingolstadt/Praha /FOTOGALERIE/ - Automobilka Audi představila vrcholné provedení aktuální řady A3. Novinku s označením RS 3 Sportback stejně jako předchůdce pohání pětiválec - v aktuálním provedení nejvýkonnější v historii značky.
Motor o objemu 2,5 litru totiž poskytuje výkon 367 koní. Točivý moment dosahuje 450 N.m. V obou případech jde proti minulé generaci o zlepšení: přibylo 27 koňských sil a 15 newtonmetrů.

Pětiválec spolupracuje s upravenou sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou S tronic, samozřejmostí je pohon všech kol quattro. Novinka je také lehčí, mezigeneračně ztratila 55 kilogramů. Váží 1520 kilogramů.

Audi RS 3 Sportback.


I díky tomu se lehce (o 0,3 s) zkrátila doba nutná pro akceleraci z klidu na stovku. Teď to autu trvá jen 4,3 sekundy. Maximální rychlost je elektronicky omezena na obligátních 250 km/h, za příplatek však jde odblokovat na 280 km/h.

Proti běžné "á-trojce" má RS sportovní, o 25 milimetrů nižší podvozek s širším rozchodem kol. Standardem jsou adaptivní tlumiče Audi Magnetic Ride. A zajímavost představuje plně vypínatelná stabilizace - to dnes ani u rychlých verzí nebývá pravidlem.

Audi RS 3 Sportback.



Chybět nesmí výkonné brzdy: kotouče vpředu mají průměr 370 milimetrů, vzadu pak 310 mm. Audi nabízí i kotouče z karbonu.

Vůz stojí na devatenáctipalcových kolech a od běžné verze se liší sportovními doplňky. Má například nové nárazníky, sportovní výfuk, zadní difuzor či výrazné prahy. Uvnitř najdeme skořepinová sportovní sedadla, dekory z uhlíkových vláken a upravený přístrojový štít.

Do prodeje se novinka dostane začátkem léta příštího roku.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů