Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Lamborghini Veneno Roadster oficiálně: Ještě větší bestie, než jsme čekali

Naše téma
Redakce | 22.10.2013
další 3 fotky
Lamborghini Veneno Roadster. | foto: Lamborghini
Sant'Agata Bolognese /FOTOGALERIE/ - Lamborghini konečně oficiálně ukázalo podobu modelu Veneno Roadster. Nejen, že karbonový sporťák pojede jak ďas, ale bude i mimořádně vzácný, vznikne totiž pouhých devět kusů. A tomu samozřejmě odpovídá i cenovka.
Slavná italská automobilka o svém nejnovějším přírůstku hovoří jako o závodním vozu, s nímž se ale můžete legálně projet i na silnici. Nesmí však pršet. Veneno Roadster totiž nemá střechu a Lamborghini ani nenabízí žádný jiný způsob, jak posádku ukrýt před nepříznivým počasím. 

Technika přitom zůstane stejná jako v případě klasického Venena. Pod kapotou tedy najdeme dvanáctiválec (odvozený od toho z modelu Aventador) o objemu 6,5 l a s výkonem 750 koní (552 kW), který bude spolupracovat se sedmistupňovou robotizovanou převodovkou ISR. Poháněna budou všechna kola.

Na stovku tohle otevřené Lambo vystřelí za 2,9 s a může jet maximální rychlostí 355 km/h. Zásluhu na tom však má nejen motor, ale i výtečná aerodynamika a nízká hmotnost. Karoserie bohatě využívá uhlíková vlákna, kterými se nešetřilo ani v interiéru. Veneno Roadster proto váží jen 1490 kilogramů. Nejde však o zrovna spartánský sporťák - ve výbavě najdeme třeba ESP či airbagy.

Všech devět aut vznikne v průběhu příštího roku a exkluzivitě odpovídá i cena. Ta byla stanovena na 3,3 milionu euro bez daně, tedy na zhruba 85 milionů korun. I tak si ale všech devět kusů své majitele jistě najde velice rychle.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů