Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Lamborghini představilo Aventador Superveloce Roadster. Stovku dá za 2,9 sekundy

Naše téma
Redakce | 16.08.2015
dalších 6 fotek
Lamborghini Aventador LP 750-4 Superveloce Roadster. | foto: Lamborghini
Automobilka Lamborghini představila otevřenou verzi modelu Aventador Superveloce. Nový roadster je opravdový divoch. A samozřejmě dostal až neslušnou cenovku.
Novinka se celým jménem označuje jako Lamborghini Aventador LP 750-4 Superveloce Roadster. Pokud se trochu vyznáte ve vozech slavného italského výrobce, dokážete právě z tohoto označení leccos vyčíst.

Roadster samozřejmě znamená dvoumístné uspořádání a sundavací střechu - v případě "Lamba" ji tvoří dvoudílný hardtop z karbonu, který váží méně než 12 kilogramů.

Lamborghini Aventador LP 750-4 Superveloce Roadster.


Přídomek Superveloce naznačuje rychlost a tedy ostřejší verzi standardního Aventadoru. Čísla v názvu pak prozrazují výkon v koňských silách a pohon všech čtyř kol.

Proti klasickému Aventadoru Roadster výkon narostl o 50 koní: atmosféricky plněný dvanáctiválec o objemu 6,5 litru nově poskytuje 750 koní (552 kW) a až 690 Nm točivého momentu. Motor spolupracuje se sedmistupňovou automatickou převodovkou.

Lamborghini Aventador LP 750-4 Superveloce Roadster.


Suchá hmotnost činí 1575 kilogramů, což je o 50 kg méně než v případě klasické verze. Otevřený Superveloce tak "tahá" jen 2,1 kilogramu hmotnosti na jednoho koně.

Je zřejmé, že dynamika bude dechberoucí. Auto zrychlí na stovku za pouhé 2,9 sekundy, na dvoustovku za 8,8 vteřiny a umí jet "rychleji než 350 km/h". Jde tak o nejrychlejší otevřené sériové Lamborghini všech dob.

Vůz využívá zavěšení typu pushrod, které doplňují magnetoreologické adaptivní tlumiče, brzdy jsou karbon-keramické.

Lamborghini Aventador LP 750-4 Superveloce Roadster.


Lamborghini se chystá vyrobit jen 500 exemplářů, cena byla stanovena na nemalých 357 tisíc eur bez daně (v přepočtu 9,65 milionu korun). Nezájmu se však Italové jistě nemusejí bát.

Vždyť 600 kusů sourozeneckého kupé Aventador Superveloce dokázala automobilka vyprodat za pouhé tři měsíce.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů