Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Korejský Genesis chystá konkurenta BMW řady 3. A ohromuje luxusní limuzínou

Naše téma
Redakce | 17.03.2016
Značka Genesis na autosalonu v New Yorku představí nový koncept. | foto: Genesis Motors
Nedávno založená luxusní značka jihokorejské automobilky Hyundai se činí. Na domácím trhu začala prodávat obrovskou limuzínu Genesis EQ900L a další novinku chystá pro blížící se autosalon v New Yorku.
Model EQ900L vychází z luxusního sedanu EQ900, který je mimo Jižní Koreu znám pod označením G90. Limuzína je však samozřejmě delší, konkrétně o celých 290 milimetrů. Měří tedy 5495 mm. Je tedy delší než například Mercedes-Maybach třídy S.

Genesis EQ900L.


Z natažené karoserie a prodlouženého rozvoru těží cestující na zadních sedadlech. Ta jsou dvě a pasažérům nabídnou veškerý myslitelný komfort. Samozřejmostí je možnost nastavit si elektricky snad libovolnou polohu, nechybějí ani výsuvné podpěry nohou.

Genesis EQ900L.


Křesla jsou oddělena konzolí s ovládáním multimediálního systému propojeným s displeji na opěradlech předních sedadel, cestující pak potěší jistě také vybrané materiály nebo například chladnička.

Genesis EQ900L.


Limuzínu uvádí do pohybu pětilitrový osmiválec o výkonu 425 koní, poháněna jsou všechna kola.

Další novinkou z dílen Genesis Motors je studie menšího sedanu, kterou výrobce představí na autosalonu v New Yorku (začíná 23. března). Zřejmě půjde o předobraz budoucího rivala vozů typu BMW řady 3, Mercedesu třídy C či Jaguaru XE. Produkční verze by měla nést jméno G70.

Samotná automobilka koncept popisuje jako čtyřdveřový sportovní sedan s atletickou elegancí.

Předpokládá se, že Genesis G70 bude třetím modelem mladé značky, který doplní zmíněnou vlajkovou loď G90 a menší sedan G80 (známý i u nás jako Hyundai Genesis).

V roce 2020 by modelovou řadu Genesis mělo tvořit celkem šest aut. Kromě zmíněné trojice půjde jedno kupé a také o dvojici SUV - v prvním případě má jít o kompaktní crossover, v tom druhém o velké a "skutečné" SUV.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů