Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Klasická britská značka MG začala prodávat pick-up. Má čínskou techniku

Naše téma
Jan Markovič | 10.08.2019
další 3 fotky
MG Extender | foto: MG
Vůz velikosti Fordu Ranger nebo Toyoty Hilux stojí v přepočtu jen 400 tisíc korun.
Ačkoliv se to z evropského pohledu nezdá, pick-upy dominují celé řadě automobilových trhů. Na špičce žebříčků prodejnosti jsou nejen v USA, Jihoafrické republice nebo Austrálii, ale i v řadě asijských zemí. Speciálně tam je zajímá stejná kategorie vozů, která se prodává i v Evropě – středně velké modely rozměrově podobné Toyotě Hilux, Fordu Ranger nebo Mitsubishi L200.

Nyní se do této kategorie vrhlo i MG. Klasická britská značka, která je spíš známá výrobou sportovních kupé a roadsterů, se potřebuje udržet na živu. Pod nadvládou čínského majitele SAIC Motor tak už staví SUV i crossovery. Její první pick-up v historii se jmenuje MG Extender.

Jak bývá v tomto segmentu zvykem, MG nepoužilo vlastní šasi, ale převzalo jej. Stojí na základu laciného čínského pick-upu Maxus T70. Rozdílem je jenom jiná maska chladiče, která odpovídá vzhledu ostatních modelů MG. A pak také logo na přídi i na volantu či specifická výbava vozu.

Auto dokonce používá i stejný dieselový motor o výkonu 161 koní. Ve standardní výbavě je pohon zadních kol a šestistupňová manuální převodovka, za příplatek pak šestistupňový automat a připojitelné 4x4. Auto je jedním z nejlevnějších pick-upů této kategorie vůbec. V přepočtu vyjde na zhruba 400 tisíc korun.

Má to ale háček. MG Extender se zatím prodává jen na thajském trhu, kde je o laciná auta a pick-upy enormní zájem SAIC ale uvažuje, že jej pošle i na další trhy. Otázkou zůstává, zda bude chtít investovat do výroby verze s řízením na levé straně.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů