Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Kia Ceed po faceliftu vstupuje na trh. Cenovka se ještě vejde pod 400 000 Kč

Naše téma
Radek Pecák | 28.08.2021
další 3 fotky
Kia Ceed | foto: Kia
Modernizovaná Kia Ceed s karosériemi hatchback, kombi a sportovní kombi, získala kromě nových log a agresivněji vyhlížející přídě také vyšší cenovku.
Zatímco hatchback Kia Ceed ve verzi před faceliftem startoval v tuzemsku na ceně 374 980 Kč, nyní je o dvacet tisíc korun dražší. Výbava i vstupní motorizace jsou přitom stejné jako dosud. Jediným novým prvkem je palubní počítač s displejem 4,2 palce. Jinak zákazníci za vstupní cenu získají například manuální klimatizaci, plechová kola, rádio a tempomat.

Na modernizované verze Ceedu ve vrcholných výbavách se můžete podívat do naší fotogalerie.

Kia se rozhodla neomezovat počet výbavových stupňů, právě naopak. Tři karosářské verze - hatchback, kombi a sportovní kombi ProCeed jsou k mání v šesti výbavových stupních.

Nejnižší cena verze kombi činí 419 980 Kč.

Nejlevnějším motorem je litrový přeplňovaný tříválec ve dvou výkonových stupních (74 nebo 88 kW). Vyšší verze Fresh, která začíná u hatchbacku na 404 980 korunách a u verze Sportswagon na 429 980 korunách, bude k dispozici také s novou pohonnou jednotkou 1,5 T-GDi GPF o výkonu 160 k, a to v kombinaci s manuální 6stupňovou převodovkou či automatickou 7stupňovou dvouspojkovou převodovkou. Verze Fresh nabídne například přední mlhové světlomety či zadní parkovací senzory a také vyšší možnosti personalizace výbavy.

Na vrcholu pak je designová verze GT Line, je k dispozici od 589 980 korun a sportovní verze GT za 749 980 korun. Obě nabízejí spolu s verzí TOP celou řadu prvků a funkcí, které se u modelu Ceed vyskytují poprvé. Ať už jde o prvky aktivní bezpečnosti jako upozornění na přijíždějící vozidlo v příčném směru s možností zásahu do řízení (RCCA), systém sledování mrtvého úhlu s asistentem pro zamezení zadním kolizím (BCA-R) či asistent pro jízdu na dálnici (HDA). Zatímco u verze GT jsou tyto prvky součástí výbavy, u dalších dvou verzí si je můžou zákazníci objednat skrze volitelné pakety.

Karosářská verze Sportswagon je k dispozici také jako Plug-In Hybrid s motorem 1,6 GDi o maximálním výkonu 141 k a dojezdu ve městě na jedno nabití až 57 km. Ve výbavovém stupni Premium, který odpovídá výbavě ve verzi GT, je k dispozici za 909 980.

Stylový shooting brake ProCeed je k dispozici s dvěma motorizacemi a ve dvou výbavách. Designovou verzi GT Line v kombinaci s motorem 1,5 T-GDi GPF 160 k je možné pořídit od 649 980 korun. Sportovní GT verze s motorem 1,6 T-GDi a automatickou převodovkou je potom k dispozici za 804 980 korun.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů