Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Jozef Kabaň končí jako šéf designu BMW. Bude "uklizen" do Rolls-Royce

Naše téma
Radek Pecák | 29.03.2019
dalších 5 fotek
Šéfdesignér BMW Jozef Kabaň při rozhovoru pro Deník a Automix.cz | foto: BMW
Ještě na ženevském autosalonu rozdával Jozef Kabaň rozhovory novinářům, jakožto šéf designu značky BMW. Nyní značka informovala, že ve své funkci končí.
Jozef Kabaň se s účinnností od 1. dubna stává šéfdesignérem automobilky Rolls-Royce. Jeho současnou pozici zaujme Domagoj Dukec, který dosud nesl zodpovědnost za vzhled vozů elektromobilů "i" a divize M.

Podle Adriana van Hoydonka, který je v pozici šéfa designu koncernu BMW nadřízeným obou mužů, je reorganizace signálem nového směřování značkky a má zajistit větší rychlost efektivitu a flexibilu.

Rozhodnutí je velice překvapivé. Ještě na počátku března v Ženevě Jozef Kabaň poskytoval rozhovory a hovořil o svém názoru na budoucí design vozů mnichovské automobilky. Prvním vozem s jeho kompletním rukopisem měla být příští generace vlajkové lodi BMW 7. Od mladoboleslavské Škody k prémiové značce z Bavorska přešel teprve před půldruhým rokem.

Rozhovor poskytl i redaktorovi Deníku a automixu.cz:

Šestačtyřicetiletý Slovák se proslavil tím, že navrhoval hypersport Bugatti Veyron, konkrétně stojí za designem exteriéru s výjimkou kol. V roce 2003 přešel z Volkswagenu k Audi a od února 2008 se stal šéfem designu Škody. Tam vyvinul sériovou podobu modelů Rapid, Octaviam Kodiaq, Karoq i Fabia. Také Scala, která právě přichází na trh, stejně jako Kamiq, a ještě i čtvrtá generace Octavia budou mít vzhled podle jeho návrhu.

Šéfdesignérem značky Rolls-Royce byl až do června loňského roku Giles Taylor. Pozici opustil na vlastní žádost.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů