Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Jeden z dědiců Fiatu si nechal postavit velmi modré Ferrari. Ladí mu k obleku

Naše téma
Dominik Valášek | 06.02.2018
dalších 17 fotek
Ferrari GTC4Lusso v úpravě od Garage Italia Customs. | foto: Garage Italia Customs
Ačkoliv Lapo Elkann není jméno, které by bylo v souvislosti s auty zase tak často skloňováno, jedná se o poměrně významnou osobu. Lapo je totiž členem rodiny Agnelliů, která vlastnící mimo jiné italskou automobilku Fiat.
Ačkoliv Lapo na rozdíl od svého bratra Johna Elkanna nezastává u automobilky žádnou významnou funkci, jeho aktivity na poli automobilů - a zejména jejich úprav - nejsou zrovna zanedbatelné. Lapo například vlastní společnost Garage Italia Customs, provádějící různé úpravy aut dle konkrétních přání majitelů.

Právě poslední kreaci od Garage Italia Customs nadělil Lapo Elkann přímo sám sobě. Řeč je o upraveném Ferrari GTC4Lusso, překřtěném na GTC4 Azzurra. Azzurra Lapo je totiž exkluzivní barevný odstín, vyvinutý společností BASF přímo pro poněkud excentrického Elkanna. Do speciální barvy je oděno několik prvků karoserie včetně přední masky a pruhu přes kapotu a střechu, ale i různé detaily v interiéru.

Elkannova oblíbená modrá barva se nicméně v různých odstínech objevuje po úplně celém autě. Zbytek karoserie je lakován do námořní modré Blu Scozia, nechybí modrá kola, modře zbarvené brzdiče nebo volant částečně pošitý modrou kůží.

Mechanika vozu zůstala každopádně nezměněna, ale tady by žádné úpravy snad ani nebyly žádoucí. Pod kapotou standardního GTC4Lusso se ukrývá plnokrevný italský dvanáctiválec o objemu 6,3 litru, disponující výkonem 690 koní (507 kW). Ten umí auto zrychlit z nuly na sto za 3,4 sekundy.

Zbrusu nové Ferrari perfektně pasuje k veteránu 400i ze stejné stáje, který si Lapo dopřál jak jinak než v modré barvě.

Kromě toho se hodí i k oblíbenému modrému obleku a celkově k životnímu stylu, ve kterém rozhodně není o peníze ani trochu nouze.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů