Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Jaguar zvažuje návrat „gétéčka" XK. V nejbližší budoucnosti to ale nebude

Naše téma
Jan Zajíc | 22.05.2018
další 4 fotky
Jaguar XK. | foto: Jaguar
Když se podíváme na modelovou paletu Jaguaru, najdeme v ní jediné kupé - F-Type. Možná i proto si britská automobilka hraje s myšlenkou, že by se vrátila k velmi dobře známému označení XK. A tedy i k většímu, čtyřmístnému kupé a kabrioletu.  
Že by se Jaguar k XK mohl vrátit, naznačil šéfdesignér Ian Callum. Opět by šlo o sportovní Gran Turismo s konfigurací sedadel 2+2. Zákazník by tedy pak měl na výběr, zda chce spíše sportovní auto (F-Type) nebo více praktičtější a pohodlnější GTéčko.

O pohon by se měly starat podobné jednotky jako v případě  F-Type. Začínat se tedy bude na přeplňovaném dvoulitrovém benzinovém čtyřválci s výkonem 300 koní, chybět by snad neměl ani kompresorem plněný šestiválec a byli bychom rádi, kdyby došlo i na tradiční V8. Na druhou stranu nelze vyloučit, že se Jaguar vydá cestou elektrifikace a nové XK nabídne jako hybrid.

Otázkou také je, kdy se čtyřmístného Gran Turisma dočkáme. Nejčastěji se skloňuje až rok 2021.

Jaguar XK se poprvé představil na ženevském autosalonu v roce 1996, produkce druhé generace byla ukončena v roce 2014. Pod kapotou všech verzí se ukrýval osmiválec - byť samozřejmě s různými objemy a výkony.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů