Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Jaguar vylepšil sedan XE. Nově půjde koupit i s pohonem všech kol

Naše téma
Redakce | 19.11.2015
dalších 8 fotek
Jaguar XE. | foto: Jaguar
Nejmenší sedan od Jaguaru dostane další dvě verze. Britský výrobce totiž k vozu od příštího roku nabídne i pohon všech kol. Kromě toho se zaměřil i na vylepšení výbavy.
Pohon všech kol je rozhodně nejvýraznější změnou aktuální drobné modernizace. K dispozici bude pro naftový dvoulitr o výkonu 180 koní (132 kW) a dále pro vrcholný třílitrový zážehový šestiválec s výkonem 340 koňských sil (250 kW). V obou případech jsou motory spojeny s osmistupňovou automatickou převodovkou.

Použití pohonu všech kol však není velkým překvapením. Jaguar si moc dobře uvědomuje oblibu systémů 4x4 u vozů prémiových značek, proto s ním počítal už od začátku vývoje nového modelu XE.

Více informací o Jaguaru XE najdete zde.

Jaguar XE.



Výrobce tvrdí, že pohon všech kol výrazně nezmění charakter vozu, systém totiž posílá hnací sílu na přední kola jen v případě potřeby. Po většinu času tak je XE AWD zadokolkou.

Čtyřkolku řídí technologie IDD (Intelligent Driveline Dynamics), která na základě aktuální rychlosti, přetížení či úhlu natočení volantu rozhodne, kolik točivého momentu na přední nápravu poslat. Přední náprava se mimochodem umí připojit za pouhých 165 milisekund.

Jaguar XE kromě toho dostane i systém Adaptive Surface Response, který upravuje odezvu plynového pedálu, nastavení převodovky a zásahy stabilizačního systému podle aktuálního povrchu, po němž se auto zrovna pohybuje.

Jaguar XE.


Další novinky se týkají výbavy. XE dostane nové bezpečnostní asistenty a příplatkový multimediální systém InControl Touch Pro s 10,2palcovou dotykovou obrazovkou. Kromě svižnějšího chodu a lepší grafiky zahrnuje například i harddisk s kapacitou 60 GB. Zajímavostí je navigace, která po ztrátě GPS signálu dokáže odvodit aktuálního polohu automobilu.

V prodeji se vylepšené XE objeví na jaře příštího roku.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů