Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Jaguar Land Rover chystá ofenzívu. Do roku 2020 chce představit 50 novinek

Naše téma
Redakce | 12.03.2015
Jaguar XE. | foto: Jaguar
Automobilka Jaguar Land Rover v nejbližších letech plánuje zajímavou ofenzívu. Do pěti let chce představit padesát produktových novinek a díky nim výrazně zvýšit prodeje.
Jaguar by v roce 2020 rád prodával více než 200 tisíc aut ročně, sesterský Land Rover pak dokonce 600 tisíc vozů.

A na co se můžeme těšit? U Land Roveru je první novinkou model Discovery Sport, který už si lze i v České republice objednat. V roce 2016 pak dorazí také otevřená verze stylového Range Roveru Evoque a brzy se dá očekávat nové provedení modelu Discovery - aktuální generace je na trhu už od roku 2004.

Letos také v Evropě skončí produkce ikonického Defenderu. I ten dostane nástupce, doba jeho příjezdu však zatím zůstává otázkou, zřejmě to ale nebude hned po konci Defenderu.

Jaguar začal novými verzemi sporťáku F-Type a především sedanem XE, zástupcem střední třídy. Kromě sedanu jistě brzy dorazí také praktičtější kombík. Ještě letos Jaguar představí svoje první SUV F-Pace, jehož prodej se rozběhne na začátku příštího roku. Právě tyto voze mají být hlavními tahouny prodejů značky.

Pro budoucnost automobilky je XE důležitý i z technického pohledu, vůz totiž stojí na nové platformě, kterou kromě F-Pace použijí i nové generace modelů XF a XJ.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů