Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Infiniti představilo pohledné kupé Q60. Prodej v Evropě je zatím nejistý

Naše téma
Redakce | 14.01.2016
dalších 9 fotek
Infiniti Q60. | foto: Infiniti
Mezi atraktivní novinky, které se světu poprvé ukázaly na právě probíhajícím autosalonu v Detroitu, je rozhodně potřeba zařadit model Q60 od automobilky Infiniti.
Prémiové kupé střední třídy bude chtít přetáhnout zákazníky zejména velké německé trojici: konkurovat by mělo například BMW řady 4, Mercedesu C Coupé a také chystané Audi A5.

Na délku Infiniti Q60 měří 4683 milimetrů, široké je 1850 mm a vysoké jen 1385 mm. Rozvor náprav dosahuje 2850 mm.

Infiniti Q60.



Kupé je technicky příbuzné se sedanem Q50, s nímž sdílí i motory. Základem je přeplňovaný dvoulitrový čtyřválec o výkonu 211 koní (155 kW), zájemci o rychlejší a charakternější agregát pak budou moci sáhnout po vidlicovém šestiválci s dvojitým přeplňováním a výkonem 304 koní (224 kW)

Vrcholem však bude stejná V6 ve výkonnějším provedení s 405 koňskými silami.

Všechny jednotky jsou standardně spojeny se sedmistupňovou automatickou převodovkou, poháněna je samozřejmě zadní náprava. Infiniti však za příplatek nabídne i pohon všech kol.

Infiniti Q60.



Technické vychytávky pak zahrnují například druhou generaci adaptivního řízení, jehož odezvu a účinek lze změnit na základě volby jednoho ze šesti řidičských režimů. K dispozici jsou také aktivní tlumiče, díky nimž prý byla zajištěna perfektní kombinace ovladatelnosti a komfortu.

Pohodu v kabině pak má zvýšit i důkladné odhlučnění interiéru, kterému pomáhá také systém Active Noise Cancellation - jeho úkolem je potlačovat nežádoucí ruchy především z motorového prostoru.

Infiniti Q60 se začne prodávat ve druhé polovině tohoto roku. Nejprve se tak stane na severoamerickém trhu, příjezd do Evropy zatím nebyl potvrzen.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů