Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

I laciná Lada může fungovat jako obytný vůz. Nechybí jí sporák ani sprcha

Naše téma
Jan Markovič | 01.06.2019
dalších 5 fotek
Lada Granta jako obytný vůz | foto: Lux-Form
Pro cestovatele s nízkým rozpočtem je obytná Lada Granta zajímavým řešením nejen do kempů.
Obytná auta obvykle nejsou levnou záležitostí. Za nový vůz zaplatíte mnohdy bohatě přes milion korun a v půjčovnách se také prohnete. Proto přišla s nápadem ruská firma Lux-Form, která přestavěla laciný vůz Lada Granta na obytný. A výsledek se docela povedl.

Obytná nástavba na Ladě nabídne prostor dlouhý 2178 mm, vysoký 1558 mm a 1648 mm široký. Celkem vůz měří rovných pět metrů. Vzhledem k tomu, že vpředu je místo jen pro řidiče a jeho spolujezdce, je rozkládací dvoupostel dostatečná.

Dovnitř se navíc vejdou i dvě sedačky, jídelní stůl, plynový vařič a kompletní koupelna s toaletou a sprchou. Na palubě je zásoba 70 litrů vody a k dispozici 45litrová nádrž na odpadní vodu. Samozřejmostí je prostor na plynové bomby a přípojka na elektřinu se sadou zásuvek v kabině, stejně tak skříňky na drobnosti.

Nástavba vypadá poměrně kvalitně i při pohledu zvenčí. Aby byla jízda co nejméně problémová, stojí obytňák na voze složeném ze dvou modelů. Předek je klasický hatchback Granta, zadní část vozu má žebřinový rám z její pick-up varianty. To má zajistit lepší jízdní vlastnosti, protože se počítá se solidní zátěží.

Výrobce cenu přestavěného vozu zatím nezveřejnil. Je už ale známé, že popisovaný model je nejluxusnější. K dispozici budou i varianty s menším množstvím výbavy. Podle zákulisního zdroje by se pak cena obytného vozu mohla pohybovat mezi 400 až 600 tisíci korun.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů