Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

I Hyundai chce mít luxusní SUV. V New Yorku ukazuje, jak by mohlo vypadat

Naše téma
Dominik Valášek | 13.04.2017
dalších 15 fotek
Genesis GV80 Concept. | foto: Genesis
Pokud chce Genesis - jakožto luxusní značka automobilky Hyundai - uspět na trhu, musí vyrukovat mimo jiné i s nějakým tím "esúvéčkem". Možnou budoucnost v tomto ohledu naznačuje nový koncept GV80.
Masivní stříbrné SUV ukazuje hlavně příští směřování značky po stránce designu. A vypadá opravdu zajímavě, zvláštní jsou například světlomety, které vlastně tvoří jen dva pásky LED diod.

Interiér pak má hýčkat pasažéry komfortem a technologiemi. Zajímavostí jsou zde třeba strukturované, průhledné sloupky střechy nebo minimalisticky ztvárněná palubní deska. I ta se drží moderny, takže ovládacích prvků na ní nalezneme jen naprosté minimum.

Naopak displejů je zde požehnaně. Vedle standardního displeje před řidičem, nahrazujícího budíky, se na vrcholu palubní desky nachází ještě dlouhý informační displej. Po jednom displeji mají k dispozici i oba zadní pasažéři, jejichž sedadla jsou přepažena vysokým středovým tunelem.

Sílu GV80 dodávají palivové články, což je jeden z dlouhodobě nejslibnějších, bohužel však stále velmi drahý systém, spalující vodík pro výrobu elektřiny.

Sériové provedení SUV značky Genesis bychom měli vidět do dvou let, výrobce dále počítá ještě s dvojicí menších crossoverů.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů