Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Hyundai ukázal koncept modelu ix25. Malé SUV se začne vyrábět ještě letos

Naše téma
Redakce | 24.04.2014
Koncept Hyundai ix25. | foto: Hyundai
Peking/Praha - Na módní vlně malých stylových "esúvéček" by se ráda svezla i automobilka Hyundai. Jihokorejský výrobce proto na autosalonu v Pekingu odhalil koncept modelu ix25. 
A nijak se netají, že vystavená studie do velké míry odpovídá budoucímu sériově vyráběnému vozu, který bude v nabídce umístěn pod větší ix35. Tedy alespoň v Číně. Hyundai totiž tvrdí, že auto bylo "strategicky vyvinuto" přímo pro nejlidnatější zemi světa.

Přesto se zdá zvláštní, že by automobilka na ostatních trzích trend stylových městských crossoverů ignorovala.

Ale zpět ke konceptu: ix25 je 4270 milimetrů dlouhé, 1780 milimetrů široké a 1630 milimetrů vysoké. Rozvor činí 2590 mm. Pod kapotou najdeme dvoulitrový motor, jehož dynamické schopnosti zatím neznáme.

Koncept Hyundai ix25.


A vlastně ani pořádně nevíme, jak novinka vypadá. Hyundai totiž dosud zveřejnil jen dvě fotografie zobrazující vůz zepředu. Zadní partie a interiér tak zůstavají záhadou.

Malé SUV bude na čínský trh uvedeno ve druhé polovině letošního roku a má oslovit především mladou generaci, která hledá styl a zároveň praktičnost. Uvedením modelu ix25 rozšíří Hyundai svou řadu modelů SUV v Číně, která bude zahrnovat vozy ix25, ix35, Santa Fe a Grand Santa Fe.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů