Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Hyundai má problém, novému SUV dal sprosté jméno. Není ale první, podívejte se

Naše téma
Daniel Fuglevič | 10.05.2017
dalších 7 fotek
Jedna z prvních fotografií malého SUV Hyundai Kona. | foto: Hyundai
Pojmenovávání automobilů je opravdu těžká práce. Často se totiž stane, že dlouze vybírané jméno nového vozu nakonec může znamenat něco zcela jiného, než původně automobilka zamýšlela. Poslední takový přešlap nyní udělal Hyundai s novým malým SUV jménem Kona. Korejský výrobce ale není první, existuje spousta dalších vozů, jejichž označení mají hanlivý význam.
Hyundai tvrdí, že jméno Kona je inspirováno jistou slunečnou části Havaje. Má tedy představovat ideální označení pro uvolněné malé SUV, které přichází se vskutku nezvyklým designem.

Jenže poté, co byla novinka přistižena při natáčení reklamy v Portugalsku, vyšlo najevo, že právě v portugalštině zní název Kona hodně sprostě.

Výraz „cona", čteno „kóna", znamená pro tamní obyvatele tu nejtvrdší nadávku ženského rodu. Anebo vulgární výraz pro dámské přirození. Víc prozrazovat nebudeme.

Čtěte také: Hyundai neuhlídal svoje nové malé SUV. Takhle vypadá Kona

Po světě ale jezdí mnoho dalších aut, jejichž jména se v jiném jazyce nebo v jiném smyslu dají považovat za slova vážně nepěkného významu. Na ta nejlepší a nejhorší zároveň se můžete podívat v naší galerii.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů