Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Hyundai láká na studii RN30. Má to být hodně ostrá i30

Naše téma
Redakce | 26.09.2016
Koncept Hyundai RN30. | foto: Hyundai
Třetí generace modelu i30 nebude jedinou zajímavou novinkou automobilky Hyundai na letošním autosalonu v Paříži. Jihokorejský výrobce kromě ní ukáže také například sportovní koncept RN30, který by mohl představovat předobraz ostré verze právě nové i30.
O studii toho zatím příliš nevíme, můžeme si ji však alespoň částečně prohlédnout na prvním a jediném obrázku, který Hyundai pustil do světa. Po jeho zesvětlení si můžeme všimnout zejména širokých blatníků, velkého splitteru a výrazného zadního nárazníku, v němž se jistě bude ukrývat difuzor. Samotná automobilka pak slibuje účelný aerodynamický design a specializovanou vysokovýkonnou technikou.

Více informací o novém Hyundai i30 najdete zde.

Koncept RN30 tak vypadá jako závodní auto, což nepřekvapí vzhledem k faktu, že vznikl v úzké spolupráci s týmem Hyundai Motorsport. Produkční verze ostré i30 bude téměř jistě vyhlížet poněkud "civilněji".

Koncept Hyundai RN30.


Zatímco vzhled tedy budeme muset vzít s nadhledem, technika ukrytá uvnitř by mohla o rychlé variantě nové i30 (zřejmě s přídomkem "N") napovědět mnohem. Z dřívějších zpráv vyplývá, že jihokorejský hot hatch dostane přeplňovaný čtyřválec, pravděpodobně dvoulitr, jehož výkon by mohl překonat 260 koní a točivý moment 300 Nm.

Koncept Hyundai RN30 se v Paříži poprvé odhalí 29. září.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů