Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Hyundai chystá luxusní elektromobil. A nabídne i diesel

Naše téma
Redakce | 05.06.2016
Genesis New York Concept. | foto: Genesis Motors
Luxusní značka jihokorejské automobilky Hyundai chystá prémiový elektromobil. Novinka s logem Genesis by měla dorazit nejpozději v roce 2020.
"Domnívám se, že plně elektrická vozidla se stanou budoucností automobilového průmyslu," myslí si viceprezident společnosti Manfred Fitzgerald, který má na starosti strategii právě luxusní značky Genesis.

Detaily o novém luxusním elektromobilu v tuto chvíli samozřejmě chybí. Novinka to ale každopádně nebude mít jednoduché, vozy s elektrickým pohonem totiž chystají snad všechny prémiové automobilky - samozřejmě i ty tradiční jako Mercedes-Benz a BMW.

Genesis se ale kromě elektřiny soustředí také na konvenční palivo, třeba i na naftu. V současnosti totiž do svých modelů nabízí pouze benzinové motory, což by se jí v Evropě mohlo vymstít. Proto se mluví o nabídce čtyřválcového turbodieselu s objemem okolo dvou litrů.

Dostat by jej měl Genesis G80 (před založením samostatné tnačky Genesis se tento sedan jmenoval Hyundai Genesis) i připravovaný menší model G70. Podobu tohoto budoucího konkurenta BMW řady 3, Mercedesu třídy C nebo Jaguaru XE automobilka částečně naznačila studií představenou letos na autosalonu v New Yorku

Více informací o plánech značky Genesis najdete zde.

Prvním vozem nesoucím logo značky Genesis byl velký sedan G90, v budoucnu by ho mělo nést například i sportovní kupé, v plánu jsou také dvě SUV.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů