Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Honda ve Frankfurtu ukáže produkční verzi Civiku Tourer s obřím kufrem

Naše téma
Redakce | 12.08.2013
dalších 8 fotek
Honda Civic Tourer. | foto: Honda
Praha /FOTOGALERIE/ - Se zajímavou expozicí dorazí na letošní frankfurtský autosalon Honda. Hlavní hvězdou bude Civic Tourer, který se na začátku příštího roku objeví v prodeji. Kromě nového kombi japonská automobilka ale ukáže třeba i modernizovaného pětidvéřového Civika či historický monopost F1.
Design novinky s názvem Civic Tourer se podle očekávání příliš neliší od konceptu, který Honda ukázala na jaře v Ženevě. Vzhledu dominuje mohutná záď s úzkými okny, jež skrývá bohatě dimenzovaný prostor na zavazadla. V základním uspořádání nabízí objem 624 litrů (například nová Octavia má 610 litrů), po sklopení zadních sedadel pak 1668 litrů. Obě hodnoty vůz řadí na špičku nižší střední třídy.

Praktičnosti přispívá také umístění palivové nádrže pod předními sedadly, díky čemuž lze snadno manipulovat se zadní řadou sedaček. Podle automobilky se do kufru v pohodě vejdou dvě klasická horská kola. Nakládací hrana zavazadelníku byla oproti pětidvéřové verzi snížena o 137 milimetrů.

Honda Civic Tourer.


Zajímavou novinkou je použití systému zadních adaptivních tlumičů, vůbec poprvé u produkčního modelu. Systém byl vyvinut pro zlepšení stability a komfortu při proměnlivém zatížení a jízdních podmínkách, se kterými se Civic Tourer může setkat.

Honda zatím potvrdila dvě motorizace. Benzinovou jednotku 1.8 i-VTEC bude možné kombinovat s manuální i automatickou převodovkou, úsporný naftový motor 1.6 i-DTEC (test Hondy Civic 1.6 i-DTEC můžete najít zde) lze mít jen s manuální převodovkou. 

Nový Civic Tourer byl vyvinut v Evropě, vyrábět se bude v britské továrně značky Honda.

Kromě kombíka přiveze Honda do Frankfurtu také modernizovanou verzi pětidvéřového hatchbacku. Inovovaný Civic má podle automobilky nabídnout především vylepšený exteriér a interiér.

Na své si ale přijdou i fanoušci japonských sporťáků, Honda totiž ukáže také studii Honda NSX Concept II, která naznačuje design příští generace modelu NSX. Jeho prototyp se mimochodem nedávno poprvé ukázal veřejnosti, článek o tom si můžete přečíst zde.

Honda NSX Concept II.



Pozornost bude chtít získat také klasický monopost F1 McLaren Honda MP4/4. Tento ikonický stroj poháněný dvěma turbodmychadly přeplňovaným motorem V6 se zdvihovým objemem 1,5 l v roce 1988 dominoval sérii závodů F1, kdy vyhrál 15 ze 16 velkých cen. Stanovil nový rekord v počtu vyhraných velkých cen během jedné sezóny a zvítězil jak v mistrovství konstruktérů, tak v mistrovství jezdců. Honda se do F1 vrátí v roce 2015, a to v rámci společného projektu se stájí McLaren.

Vůz F1 McLaren Honda MP4/4.



Závodní vozy bude ve Frankfurtu zastupovat také Civic pro mistrovství světa cestovních vozů (WTCC). Civic WTCC pohání motor HR412E, což je na míru vyvinutý 1,6litrový přeplňovaný čtyřválec s přímým vstřikováním paliva, který splňuje předpisy FIA pro WTCC. Dále bude na stánku značky Honda vystaven závodní motocykl RC213V, jenž se v současnosti účastní závodů Moto GP v barvách týmu Repsol Honda.

Autosalon IAA ve Frankfurtu začíná 12. září.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů