Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Holanďané staví Ferrari kombi. Vzdá čest slavnému modelu z šedesátých let

Naše téma
Jan Markovič | 16.01.2019
další 3 fotky
Ferrari 550 Maranello Breadvan | foto: Niels van Roij Design
Auto jako základ využije postarší Ferrari 550 Maranello. Stavba karoserie zabere mnoho měsíců.
Holandské studio Niels van Roij Design na začátku ledna oznámilo, že se pouští do stavby nového speciálu Ferrari. Tedy, nového minimálně z hlediska karoserie. Auto, které vznikne jako pocta slavnému modelu z šedesátých let, totiž bude stát na základě Ferrari 550 Maranello. Ukazují to první zveřejněné kresby.

Design vozu odkazuje na Ferrari 250 GT SWB, kterému se přezdívalo Breadvan. Auto vzniklo v roce 1962 jako jediný exemplář a přezdívku si vysloužilo tvarem své zádě, která připomínala pec na chleba. Nešlo ale rozhodně o praktické kombi. Auto bylo určeno k ostrému závodění.

Novinka založená na Maranellu ale poslouží hlavně na ozdobu. Niels van Roij si vybral jako základ právě tento model, protože má z legendárním vozem i něco společného. Jde o dvanáctiválec umístěný pod přední kapotou. Navíc Maranello patři stále mezi poměrně dostupné vozy italské značky.

Holandské studio teď bude pracovat měsíce na svém projektu. Že nejde o výkřik do větru dokazuje i fakt, že už Maranellu uřízlo záď a začalo se stavbou prvních panelů. To dokazuje fotografie, kterou spolu s nákresy projektu a dobovým Ferrari 250 GT SWB Breadvan najdete ve fotogalerii.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů