Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Hennessey zrychlil bestiální Demon. Stovku teď dá za 2 sekundy!

Naše téma
Jan Zajíc | 11.05.2018
dalších 5 fotek
Hennessey Dodge Demon. | foto: Hennessey
Firma Hennessey Performace si tu a tam ráda pohraje s nějakým autem. Sama o sobě dokonce říká, že činí rychlá auta ještě rychlejšími. A přesně to se stalo i u zatím její poslední kreace - posíleného Dodge Demon.
Výsledek je fenomenální. Hennessey Dodge Demon pokoří čtvrt míle v čase 9,14 sekundy. A z klidu na 60 mil v hodině (96 km/h) se dostane za těžko uvěřitelných 1,9 sekundy. Pro srovnání, standardní Demon má čtvrt míle o 0,51 sekundy pomalejší a z klidu na 96 km/h potřebu delší čas o 0,4 sekundy. V obou případech tak jde doslova o bestie na čtyřech kolech. Jen ta od Hennessey je ještě o chlup bestiálnější.

„Demon je legální raketa. Chtěli jsme už tak skvělé výsledky posunout ještě dále,“ řekl John Hennessey, majitel známé společnosti. 

Vyladěný Demon má výkon 1035 koní při 6500 otáčkách za minutu. Točivý moment vrcholí hodnotou 1285 Nm při 4200 ot/min. Původně byl výkon o 195 koní nižší a točivý moment dosahoval 1043 Nm.

Aby se výkon mohl zvýšit téměř o 200 koní, bylo potřeba udělat spoustu zásahů. Osmiválec má především nově 4,5litrový kompresor (původní má 2,7 litru), větší prý na jiném podobném autě nenajdete. Úpravy se ale dělaly i na dalších částech motoru, pod kapotou jsou delší výfukové svody z nerezové oceli, nové sání s větším průtokem vzduchu, upravená škrticí klapka, modifikované palivové čerpadlo i vstřikovače, a rovněž nově kalibrovaná řídicí jednotku motoru. Přitom prý auto nabidne i dostatek komfortu, když vás drcení závodní dráhy přestane bavit.

Vyrobí se pouze 50 kusů a a Hennessey slibuje záruku na jeden rok, nebo ujetí 12 tisíc mil, tedy 19 300 kilometrů. Cenu úpravy si zatím firma nechává pro sebe.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů