Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Hennessey zrychlí nejrychlejší SUV světa. Upravený Jeep dá stovku pod 3 sekundy

Naše téma
Jan Zajíc | 19.09.2017
dalších 30 fotek
Jeep Grand Cherokee Trackhawk. | foto: Jeep
 I když je Jeep Grand Cherokee Trackhawk nejrychlejším SUV planety, zřejmě se najdou lidé, kterým připadá pomalý. Právě pro takové má řešení známý úpravce Hennessey Performance.
Americká firma majitelům vozu totiž nabízí balíček úprav, který přináší zejména podstatně zvýšený výkon. Zatímco standardní Grand Cherokee Trackhawk má "jen" 717 koní, provedení od Hennessey se chlubí 1012 koňskými silami. A vzroste také točivý moment, jehož maximální hodnota se z 881 Nm posune na 1314 Nm.

Není divu, že auto poměrně výrazně zrychlí: z klidu na 60 mil za hodinu (96 km/h) se dostane za 2,8 sekundy (běžný model akceleruje na 100 km/h za 3,5 s) a sprint na čtvrt míle pokoří za 10,5 sekundy, přičemž v cíli uhání rychlostí 214 km/h.

Hlavní důvod tak razantního zlepšení najdeme u 6,2litrového osmiválce Hellcat, který Hennessey vybaví novým 4,5litrovým kompresorem. Kromě toho přidá například nové svody z nerezové oceli, upravené vstřiky, nový obtokový ventil, modifikované palivové čerpadlo či upravenou řídicí jednotku motoru.

Samozřejmě nás zajímala cena úpravy, Hennessey ji ale zatím neprozradil. Samotný Jeep Grand Cherokee Trackhawk ale stojí v přepočtu okolo 2,2 milionu korun, prodeje se však rozběhnou teprve na konci roku.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů