Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Sláma má „nakrmit“ koně pod kapotou. Další výstřední auto se chystá na Gumbalkan

Naše téma
Kateřina Součková | 20.08.2023
dalších 17 fotek
Na Hlavní třídě v Ostravě-Porubě se objevilo další výstřední auto z dílny organizátorů akce Gumbalkan, 16. srpna 2023 v Ostravě. | foto: Deník/Kateřina Součková
Nejdřív auto s bujnou kšticí, pak americký bourák s nepřehlédnutelnými vlajkami. Teď se na Hlavní třídě v Ostravě-Porubě objevil další výstřelek z dílny organizátorů akce Gumbalkan.
Auto, které poutá pozornost na balík slámy se zapíchnutými vidlemi místo kufru. „Něčím ty koně pod kapotou krmit musíme,“ vtipkuje jeden z majitelů automobilu Richard Nemeth. Na autu spolu s kolegou Stefanem Stefanovem pracovali asi týden.

ANKETA
Které auto z dílny organizátorů akce Gumbalkan se vám zatím nejvíce líbí?
Hlasujte v anketě pod článkem.

„Vůz jsme koupili, najeli asi 40 kilometrů, upravili vizuální stránku a v sobotu vyrážíme přes Slovinsko, Bosnu a Hercegovinu a Srbsko rovnou do Rumunska,“ vysvětluje organizátor akce Gumbalkan, která probíhá několikrát ročně. Účastníci si pořídí auto do 25 tisíc korun, které si následně mohou upravit k obrazu svému.

Srovnání s předlohou:
Srovnání výsledných úprav s 'předlohou' - Fordem Ranchero z roku 1973 (spodní snímek).., zdroj: Koláž snímků Deníku a organizátorů Glumbalkan (se souhlasem)


Podle Nemetha je červený Ford poutající pozornost svými výstředními výfuky, slámou a dřevěnou boční aplikací s trochou nadsázky věrnou kopií Fordu Ranchero z roku 1973.

Ke slámě patří farmáři
Sláma místo kufru zaujala i několik kolemjdoucích, kteří auto obdivovali. „Vypadá to dobře, ještě jsem takové auto nikdy neviděla. Ale nemyslím si, že je pojízdné,“ zhodnotila výstřední automobil jedna z přihlížejících žen. Našli se ale i takoví, kteří nešetřili kritikou.

Auto si můžete prohlédnout i na tomto videu:
„Už jsem ho tady viděl ráno. Nechápu, proč někdo takové auto ničí. Ale asi to má důvod,“ divil se procházející důchodce.

Majitelům auta nebude při startu netradičního závodu chybět ani klasický outfit doplňující jejich výstřední auto. „Tentokrát budeme farmáři, takže nebude chybět bílé tílko, károvaná košile a zahradníky,“ dodává Nemeth.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů