Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Golf R přijde o deset koní. Kvůli emisím

Naše téma
Jiří Švamberk | 06.07.2018
Golf R patří mezi nejzajímavější současné ostré hatchbacky. | foto: Volkswagen
Na konci roku 2016 Volkswagen s pompou představil faceliftovaný Golf R s dvoulitrovým motorem TSI naladěným na úctyhodných 310 koní. Za rok a půl vedení rozhodlo o snížení výkonu o 10 koní. Důvodem je nový testovací cyklus WLTP.
 Ten, kdo umí číst mezi řádky, by překvapený být neměl, protože jen několik dní nazpět oznámil SEAT, že model Leon Cupra se už nebude chlubit stádem 300 koní, ale „pouze“ 290. Přestože se toto opatření týká pouze hatchbacku Leon Cupra, oba tyto kroky jsou reakcemi koncernu na uvedení nového standardizovaného testovaného cyklu měření spotřeby a emisí WLTP, který vejde v platnost letos v září.

Změny se dotknou i již objednaných vozů a Volkswagen se spojí se všemi zákazníky, aby jim nepříjemné novinky oznámil. Zda půjde cestou dodatečné finanční kompenzace, není jasné.

V kontextu s novinkami ohledně snižování výkonu vrcholného vozu je téměř jasné, že dlouho připravovaný program 400koňového Golfu R je s největší pravděpodobností nadobro u ledu, třebaže se posledních dnech objevily na internetu fotky zamaskovaného automobilu s čtveřicí oválných koncovek, který až příliš připomíná nejostřejší Golf. Může se však jednat o R variantu osmé generace Golfu, která by se měla představit už v první polovině příštího roku.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů