Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Giulia jako kombík asi nebude, Alfa Romeo ho prý zařízla

Naše téma
Daniel Fuglevič | 10.02.2017
Alfa Romeo Giulia QV Sportwagon - smyšlený počítačový render. | foto: Schultz Design
Alfa Romeo nedodržela slovo a mění plány. Giulie jako kombíku se údajně nedočkáme, přestože se loni objevily informace o její výrobě. Vůz byl z modelové řady vytlačen novým SUV.
Za všechno tak zřejmě může Stelivo. Alfa Romeo svému SUV tak moc věří, že jakékoliv diskuze o kombíku, tedy Giulii Sportwagon, jsou už naprosto bezpředmětné.

Celou situaci osvětil vedoucí výroby Alfredo Altavilla při rozhovoru s britským magazínem Car. „Rozhodli jsme se Giulii Sportwagon nevyrábět. Opravdu ji potřebujeme, když se SUV Stelvio řídí tak dobře? Asi ne. S našimi schopnostmi naladění vozu může Stelvio zaujmout všechny lidi, které by normálně zajímal spíše kombík," prohlásil Altavilla.

Čtěte také: Alfa Romeo Stelvio je v prodeji. Má slušný výkon a bohatou výbavou

Pro všechny nadšence do kombíků jde o smutnou zprávu. Jsme si jisti, že by nejvyšší specifikace Giulia QV Sportwagon vypadala opravdu skvěle. Můžete se ostatně podívat na výše přiloženou neoficiální ilustraci, která naznačuje, jak by mohla vyhlížet.

V potaz musíme vzít i prodejní čísla, a ta Alfu zrovna teď zajímají nejvíce. SUV jsou nyní nejpopulárnějším segmentem automobilů a vozy této kategorie jdou na dračku.

Obliba kombíků mezitím upadá. S podobou záležitostí se nedávno trápil i Jaguar, který ovšem nakonec dal zelenou novému kombi XF Sportbrake, přestože mnoho zájemců přejde k jejich SUV F-Pace.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů