Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Genesis G90 je venku. Nejluxusnější Hyundai stojí minimálně 2,5 milionu

Naše téma
Redakce | 09.12.2015
dalších 16 fotek
Genesis G90. | foto: Hyundai
Jihokorejská automobilka Hyundai představila první model patřící pod nově vytvořenou samostatnou značku Genesis. Do roku 2020 hodlá pod touto luxusní značkou uvést na trh ještě dalších pět vozů.
Nová vlajková loď se jmenuje Genesis G90, jen v Jížní Koreji, kde už má i cenovku - stojí nejméně 117 milionů wonů (zhruba 2,5 milionu Kč), ji zákazníci koupí jako Genesis EQ900.

První opravdový Genesis je pořádný kus auta. Na délku měří 5205 milimetrů, široký je 1915 mm, vysoký 1495 mm a rozvor dosahuje 3160 milimetrů. Korejská novinka tak přerůstá i Mercedes-Benz třídy S. Ze štědrých rozměrů by měla těžit především posádka. Výrobce ostatně tvrdí, že na zadních sedadlech je pro nohy k dispozici prostor o délce 960 milimetrů.

Zavazadelník má objem 484 litrů, hmotnost vozu přesahuje 2,4 tuny.

Genesis G90.


Genesis G90 na prvních fotografiích ukazuje interiér se dvěma samostatnými, elektricky nastavitelnými zadními sedadly a masivním středovým tunelem. Nechybí bohatá multimediální výbava.

Samozřejmostí pak jsou i ušlechtilé materiály, očekávat můžeme kvalitní kůži, pravý kov a dřevěné dekory. Technologická výbava pak zahrnuje například multimediální systém s 12,3palcovou úhlopříčkou, třízónovou klimatizaci či audio Lexicon. A pochopitelně také nejrůznější bezpečnostní systémy.

Genesis G90.



Hyundai se dále chlubí údajně dokonalým odhlučněním, za nímž stojí trojité utěsnění dveří, dvojitá izolace oken i přepracovaný podvozek.

Motory jsou zatím k dispozici tři, všechny spalují benzín. Se základním atmosféricky plněným šestiválcem o objemu 3,8 litru, který dává 315 koní a 397 Nm, G90 zrychlí z klidu na 100 km/h za 6,9 sekundy. O něco živější bude turbodmychadlem přeplňovaný šestiválec s objemem 3,3 litru, výkonem 370 koní a nejvyšším točivým momentem 510 Nm. S ním limuzína stovku pokoří za 6,2 vteřiny.

Na vrcholu pak najdeme pětilitrový atmosférický osmiválec, který poskytuje 425 koní, 519 Nm a umí luxusní sedan na stokilometrovou rychlost poslat za 5,7 sekundy.

Genesis G90.


Všechny jednotky jsou spojeny výhradně s osmistupňovým automatem, přes který standardně výkon putuje na zadní nápravu. Genesis však nabídne i pohon všech kol.

V domovské Jižní Koreji má zatím novinka úspěch, automobilka registruje už 9700 objednávek. Ve druhé polovině příštího roku se pak G90 začne prodávat ve Spojených státech. 

Cesta do Evropy potrvá déle, výrobce totiž chce na starém kontinentu nabídnout kompletní modelovou řadu pod značkou Genesis.

Tu by v roce 2020 mělo tvořit celkem šest aut. Kromě limuzíny G90 půjde ještě o dva menší sedany G80 a G70, dále o jedno kupé a také o dvojici SUV - v prvním případě má jít o kompaktní crossover, v tom druhém o velké a "skutečné" SUV.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů