Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Ford už nabízí Mondeo v modernizované podobě. Vrací se hybrid

Naše téma
Radek Pecák | 09.02.2019
dalších 7 fotek
Ford Mondeo kombi hybrid | foto: Ford
Nad budoucností modelu Mondeo stále visí otazník. Hodně záleží na tom, jak úspěšné bude právě modernizované provedení tohoto manažerského vozu.
Přesně 701 900 činí nová základní cena modernizovaného vozu Ford Mondeo na českém trhu. V tomto případě se jedná o pětidveřovou variantu s dvoulitrovým turbodieselem (výkon 88 kW). Motor je spojený s šestistupňovou manuální převodovku. Kdo chce kombi, ten si musí připlatit k výše zmíněné sumě třicet tisíc.

Základní výbava není špatná. Obsahuje například mlhovky, osmipalcový displej multimediálního systému, dvouzónovou automatickou klimatizaci, kožený volant nebo tempomat.

Zájemci o zážehový agregát můžou zvolit pouze jediný - 1,5 Ecoboost. Benzin se však tankuje i do nádrže hybridního provedení. Tato technika se tentokrát ukrývá pouze v karosérii kombi. Zážehový dvoulitr je tu zkombinován s elektromotorem, do kterého přichází energie s kapacitou 1,4 kWh. Celkový výkon soustavy je 138 kW (187 koní). Cena tohoto vozu s výbavou odpovídající stupni Titanium je 946 900 Kč. Je to o patnáct tisíc korun méně, než kolik se platí za přibližně stejně výkonný turbodiesel.

Mondeo se i nadále bude prodávat v provedení s pohonem všech kol. Pouze ovšem ve spojení se vznětovým motorem (140 kW) a automatickou převodovkou.

Ze stupně Titanium jsou odvozené i designově odlišené verze ST a Vignale. ST má kromě vizuálních doplňků například i sportovní sedačky a sportovní odpružení, Vignale naopak třeba kožené sedačky, adaptivní LED světla nebo lepší audiosystém Sony.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů