Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Ford Mustang Bullitt zamíří i k nám. Prohlédněte si jeho evropskou verzi

Naše téma
Dominik Valášek | 06.03.2018
dalších 16 fotek
Ford Mustang Bullitt. | foto: Ford
Je tomu padesát let, co se na stříbrném plátně objevil Steve McQueen v dnes již legendárním snímku Bullitt. Jeho Ford Mustang (tehdy samozřejmě v první generaci) je jedním z nejznámějších filmových aut a Ford proto usoudil, že by bylo hezké, připomenout si jeho slávu i v generaci aktuální.
Dlouho se myslelo, že zůstane nový Mustang Bullitt výsadou amerického trhu, jenže Ford se pochlapil a svou speciální edici nabídne oficiální cestou i na starém kontinentě. Dostaneme tedy vše co naši američtí přátelé, ovšem bez několika koní.

Pod kapotou Bullittu se nachází samozřejmě atmosférický osmiválcový pětilitr, tedy stejný základ, jako ve standardní verzi GT, ale s vylepšeným sáním a poladěnou elektronikou. Jenže zatímco se americký Bullitt honosí výkonem 475 koní (349 kW), ten evropský má o něco slabších 457 koní (336 kW). To samé se stalo s točivým momentem. Zde stojí amerických 569 Nm proti evropským 529 Nm. Předpokládáme, že za snížením hodnot stojí emise, ale stejně si myslíme, že Bullitt pojede i tak docela dostatečně.

Speciální edice je navíc hodně i o stylu, a tady evropská varianta neztrácí vůbec nic. Zákazníci mohou volit ze dvou barev, konkrétně mezi tmavě zelenou Dark Highland Green a černou Shadow Black. Oba laky perfektně doplňují devatenáctipalcová retro kola Torq Thrust, pod kterými vykukují rudé brzdiče. Začerněná mříž chladiče nenese žádné logo a podobně je na tom zbytek auta. Jediný znak, který na Mustangu nalezneme, je terč s nápisem Bullit na zádi.

Také v interiéru logo Fordu zcela chybí, zato plaketa Bullit se objevuje před řidičem i spolujezdcem. Středové konzoli dále vévodí velmi stylová bílá koule, nahrazující klasickou hlavici řadicí páky šestistupňové manuální převodovky. U převodovky je ještě jedna novinka, a sice automatické meziplyny při podřazování.

Nechybí příplatkový audiosystém Bang & Olufsen, digitální přístrojový štít a samozřejmě ani dotykový displej infotainmentu s navigací.  Standardní kožená sedadla lze nahradit sportovními sedačkami Recaro.

Bullit jde v Evropě do prodeje v červnu a první zákazníci dostanou své vozy v druhé polovině roku. Cenu zatím neznáme.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů