Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Ford představuje technologii, která zamezí rostoucímu počtu krádeží aut

Naše téma
Jiří Švamberk | 14.04.2019
Ford představuje novou technologii, která zamezí krádežím aut s bezlíčkovým přístupem | foto: Ford
Prvními modely, které tuto technologii dostanou, je Fiesta a Focus. Objednat si ji mohou i majitelé starších verzí těchto modelů s bezklíčkovým přístupem.
Bezklíčkový přístup k vozu je na jednu strnu skvělá věc, která řidičům významně usnadňuje život. Bohužel je tato technologie také velmi jednoduše zneužitelná, což potvrzují také statisticky krádeží nových či zánovních aut.
 
Podle průzkumu britské společnosti RAC, která vycházel přímo z policejních záznamů, se počet krádeží automobilů na „ostrovech“ v letech 2013 až 2017 zvýšil o celých 20 tisíc!

Zloději si na internetu poměrně snadno mohou obstarat zařízení, které umožňuje vystopovat signál mezi klíčkem a vozidlem a následně vygenerovat přístupová kód, jenž umožní vozidlo otevřít a nastartovat. Tímto problémem trpí vozidla se staršími zabezpečovacími systémy.
 
Proto Ford představuje novu technologii, která má těmto typům krádeží zabraňovat. Prvními evropskými modely s novým typem bezpečnostní technologie jsou Focus a Fiesta.

Ford představuje novou technologii, která zamezí krádežím aut s bezlíčkovým přístupem

 
Klíček od vozu je vybaven senzorem pohybu, který detekuje, za se klíček během posledních 40 sekund pohnul či nikoliv, a pokud ne, přejde do režimu „spánku“, což znamená, že nebude reagovat na signály zařízení, které používají zloději.
 
Dobrou zprávou je ta, že tato technologie se dá namontovat i do klíčků starších modelů a stojí v přepočtu okolo 2 tisíc korun plus práce.
 
Doufejme, že se podobné řešení rychle objeví také u dalších modelů, a to nejen ze stáje značky Ford.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů