Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Ford představil novou generaci obřích pick-upů F-Series Super Duty

Naše téma
Redakce | 29.09.2015
dalších 31 fotek
Ford F-Series Super Duty. | foto: Ford
Američané milují pick-upy. Takový Ford F-150 je ve Spojených státech dlouhodobě nejprodávanějším autem vůbec. Ford však nabízí i větší pick-upy, sdružuje je pod označením F-Series Super Duty. Nyní představuje jejich novou generaci. 
V rodině Super Duty najdeme modely F-250, F-350 a F-450. K dispozici budou se třemi typy kabiny. Regular Cab má jeden pár dveří, provedení Super Cab má druhý pár dveří otevíraný proti směru jízdy a varianta Crew Cab dostala klasické dva páry.

Vzhledově nová generace navazuje na menší Ford F-150, u nějž výrobce čerpal i inspiraci v oblasti konstrukce. Žebřinový rám je z více než 95 procent tvořen vysokopevnostní ocelí a ve srovnání s předchůdcem je lehčí, ale současně i výrazně tužší - údajně 24x. Na karoserii pak byly bohatě uplatněny hliníkové slitiny. Výsledkem je mezigenerační snížení hmotnosti o 158 kilogramů.

Ford F-Series Super Duty.


Ford nabídne tři motory, všechny vysokoobjemové. Benzinový osmiválec má objem 6,2 litru, desetiválec pak 6,8 litru. Obě jednotky mohou spalovat také bioethanol. V nabídce je také turbodiesel Power Stroke o objemu 6,7 litru. Přesné výkony a hodnoty spotřeby zatím nebyly zveřejněny.

Zájemci mohou volit vůz s pohonem zadní nápravy, k dispozici však samozřejmě bude i čtyřkolka s připojitelnou přední nápravou. Přikoupit půjde také redukční převodovka či dvojmontáž zadních kol.

Ford F-Series Super Duty.


Ford se chlubí moderním interiérem, který ve vyšších výbavách (stupňů je pět: XL, XLT, Lariat, King Ranch a Platinum) vypadá i docela luxusně. Řidič může využít například multimediální systém Sync 3 s osmipalcovým displejem, adaptivní tempomat či bohatou bezpečnostní výbavu.

Zajímavá je soustava až sedmi kamer, které sledují nejen okolí vozu, ale i taženého přívěsu. V takovém případě lze na obrazovce dokonce během couvání i sledovat, kam zapřažený přívěs při aktuálním natočení volantu pojede.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů