Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Ford představil luxusní verzi nového Mondea. Vignale stojí nejméně 930 tisíc

Naše téma
Redakce | 20.04.2015
dalších 9 fotek
Ford Vignale Mondeo. | foto: Ford
Nové Mondeo si už brzy budete moci objednat také v luxusním provední Vignale. Od běžné verze se liší upraveným vzhledem i hodnotnějším provedením interiéru.
Design oživuje především nové ztvárnění masky chladiče s matně stříbrným metalickým lakem, leštěným hliníkovým orámováním a chromovanými lištami. Samozřejmostí jsou unikátní osmnáctipalcová kola a také specifický lak. Pro Vignale Mondeo je metalíza součástí standardní výbavy, na výběr jsou odstíny Nocciola (hnědá), Panther (černá), Magnetic (šedá) a také čtyřvrstvý lak Platinum (bílá).

Ford se chlubí, že každý model řady Vignale je v závěrečné fázi výroby ručně dokončen šesti řemeslníky a podléhá přísnějším kontrolám kvality.

Největší změny se ale udály v interiéru. Záměrem výrobce bylo především zajistit dokonalé pohodlí během jízdy, proto vůz dostal například systém aktivního potlačování hluku, který pomocí trojice mikrofonů rozmístěných uvnitř vozu sleduje hluk motoru pronikající do interiéru. Následně pak vysílá z reproduktorů audiosystému cílené zvukové vlny, které hluk motoru "sníží".

Ford Vignale Mondeo.



Interiér Fordu Vignale Mondeo se pyšní také přidanou zvukovou izolací, tišší jízdě pomoci má i upravené zadní víceprvkové zavěšení kol.

Pohodlí cestujících mohou zvýšit přední masážní sedadla, která využívají jedenáct nafukovacích polštářků a umí masírovat oblasti stehen, hýždí a bederní páteře. Pochopitelně nechybí kvalitní materiály, automobilka zmiňuje například štědré čalounění kůží.

Výbavu pak rozšiřuje navigační systém a audiosystém s 12 reproduktory, elektricky nastavitelný volant, elektrické otevírání dveří zavazadlového prostoru nebo vyhřívaný volant.

Ford Vignale Mondeo.



Ford Vignale Mondeo se nabízí s trojicí motorů. Přeplňovaný benzinový dvoulitr, spolupracující výhradně s šestistupňovou manuální převodovkou, poskytuje 240 koní (176 kW). Turbodiesel 2.0 TDCi s výkonem 180 koní (132 kW) může být spojen i s ručně řazenou převodovkou a zvolit lze i pohon všech kol. K dispozici je také nový dvakrát přeplňovaný nafťák 2.0 TDCi Bi-Turbo produkující 210 koní (154 kW). 

Koupí vozu ale vše nekončí, Vignale má být něco víc než jen luxusní verze běžných fordů. Už jen samotné pořízení se neuskuteční v "obyčejném" showroomu, ale v takzvaném koutku Vignale, tedy speciálním prostoru začleněným do nových prodejen automobilky.

Ford Vignale Mondeo.


Každý zákazník Ford Vignale bude mít k dispozici vlastního manažera, který majiteli zajistí služby upravené na míru podle individuálních přání. K nabízeným službám patří mimo jiné vyzvednutí vozu u zákazníka, pokud je potřeba provést servis, a jeho následné vrácení. Zákazníci také budou mít 24 hodin denně k dispozici speciální telefonní linku.

Ford kromě toho plánuje prodej různých módních doplňků z kolekce Vignale Collection - jde například o cestovní tašku, ručně vyrobenou kabelku, peněženku, obal na iPhone nebo šálu a kravatu z hedvábí.

Ford Vignale Mondeo bude možné objednat od května, ceny začínají na 929 990 Kč. Kompletní ceník najdete zde.

Ford Vignale Mondeo.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů