Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Ford GT se vydražil za trojnásobek původní ceny. První majitel může čekat žalobu

Naše téma
Jan Zajíc | 21.05.2018
dalších 13 fotek
Ford GT. | foto: Mecum Auctions
Koupit si zajímavé auto v limitovaném počtu vyrobených kusů občas není tak jednoduchá záležitost, jak by se mohlo zdát. Samotné pořízení je otázkou nejen peněz, ale i případného štěstí, abyste se vešli na seznam majitelů. Ovšem častokrát koupí podepisujete i různé smlouvy o tom, že automobilce budete dělat dobrou reklamu, s autem jezdit a třeba i to, že ho několik let nesmíte prodat. Takové podmínky měla ve smlouvě automobilka Ford, když nabízela zákazníkům Ford GT. Někdo ale požadavky výrobce porušil.
První dodávky Fordu GT začaly teprve minulý rok, takže první kusy k prodeji by se měly ukázat až v průběhu příštího roku. Ford měl v kupní smlouvě dodatek o tom, že majitelé nesmí auto dva roky prodat. Pár majitelů si ale se smlouvu hlavu moc nelámalo. A rozhodli se svůj Ford GT prodat, i když automobilka hrozí žalobami a pokutami.

Jeden se ukázal minulý týden v aukční síni Mecum. A jeho cena se vyšplhala opravdu vysoko. Zatímco první majitel musel za auto zaplatit okolo 10,2 milionů korun, tak v dražbě se Ford GT prodal za 1,7 milionů dolarů, tedy za 36,7 milionů korun.

Celá akce přitom netrvala déle než dvě minuty. Ostatně na rychlost, jakou lidé přihazovali, se můžete podívat ve videu.

Možná jste už zaznamenali, že nedávno se svůj Ford GT rozhodl prodat známý wrestler John Cena. Automobilka nenechala nic náhodě a začala se se sportovcem a hercem v jedné osobě soudit. V tomto případě chce Ford za poškození značky odškodné vyšší než deset milionů korun. Na výsledek soudu se však teprve čeká.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů