Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Ford Focus RS má zřejmě jeden nehezký problém. S těsněním pod hlavou

Naše téma
Dominik Valášek | 13.11.2017
dalších 9 fotek
Kouřící Focus RS při studeném startu. | foto: Youtube/maschoff69
Ultimativní hot hatch od Fordu, vybavený 350 koňmi, pokrokovým pohonem všech kol a třeba i driftovacím režimem, má možná velký problém. Množí se totiž případy, kdy lidé na internetu popisují stále dokola stejné problémy. Problémy, které poukazují na "fouknuté" těsnění pod hlavou.
Ať už čtete diskuze na sociální síti reddit, na motoristickém serveru Jalopnik, na webu FocusRS.org nebo prostě jen koukáte na videa na YouTube, velká spousta majitelů se potýká s prakticky stejnými symptomy. Začíná to nevyrovnaným studeným volnoběhem, pokračuje nahodilým rozsvěcením kontrolky motoru a občasným vynecháním zápalu.

Po nějakém čase se vše horší a konečně se přidávají i potíže poukazující na jasného viníka. Focus začne spotřebovávat vodu, což se pochopitelně projeví hustým bílým kouřem z výfuku. Tady už začíná být zřejmé, že se jedná o těsnění pod hlavou, či v horším případě celou hlavu.

Majitelé už jsou tou dobou pochopitelně v kontaktu s dealerstvími a řeší reklamaci, ovšem jak se zdá, díly nejsou zrovna ukázkově dostupné a množí se případy, kdy majitelé Fordu na opravu čekají až šest týdnů. Naštěstí to však vypadá, že se Ford snaží pracovat na nápravě a z oficiálního prohlášení vyplývá, že o situaci dobře ví.

„Ford si je vědom, že někteří zákazníci Focusu RS z let 2016 a 2017 zažívají potíže s jejich motory, projevující se z počátku bílým kouřem a/nebo spotřebou chladicí kapaliny. Pracujeme na opravě pro všechny zákazníky. Mezitím, pokud vozidlo projevuje tyto symptomy, měl by zákazník navštívit svého prodejce kvůli prohlídce a záruční opravě.“

Z prohlášení vyznívá, že před sebou možná máme docela velkou svolávací akci. Těžko říci, jakého rozsahu problém je, a zda se týká Focusů RS po celém světě, každopádně je dost reálné, že se u některých aut budou měnit motory.

Kouřící Focus RS je vidět i na videu, nicméně zdá se, že zde je problém teprve v raném stádiu. Po prvotním silném zakouření, doprovázeném vynechávajícím volnoběhem, už z výfuku vychází pouze normální množství nakondenzované páry, odpovídající chladnějšímu počasí.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů