Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Ford Focus RS dostal "oficiální" tuning. Výkon zvedne na 375 koní

Naše téma
Redakce | 08.08.2016
Ford Focus RS. | foto: Ford
Nový Ford Focus RS je hodně rychlý hatchback. Pokud se ale někomu zdá 350 koní málo, může svého prodejce požádat o zvýšení výkonu. S "oficiálním" tuningovým balíčkem pak je tento hot-hatch rychlejší než aktuální Porsche 911 Carrera.
Ford se totiž i u nového Focusu RS domluvil se svým dvorním úpravcem, renomovanou britskou společností Mountune, na vývoji sady na zvýšení výkonu. 

Zatímco standardní model disponuje výkonem 350 koní (257 kW) a točivým momentem 440 Nm (krátkodobě umí až 470 newtonmetrů), upravený přeplňovaný 2,3litrový čtyřválec nabídne 375 koňských sil (276 kW) a až 510 newtonmetrů.

Takto vyladěný motor samozřejmě zajišťuje o něco lepší dynamiku. Zrychlení z klidu na stovku zabere jen 4,5 sekundy (standardně 4,7 s), takže Focus RS může být rychlejší než aktuální Porsche 911 Carrera s manuální převodovkou, které stojí více než dvojnásobek.

Maximální rychlost zůstává na 266 km/h.

Za navýšením výkonu hledejme například nový vzduchový filtr, přepracováné sání či nový software řídicí jednotky. Instalace balíčku zabere v autorizovaném servisu jen 90 minut. A hlavně - zákazník po ní nepřijde o tovární záruku poskytovanou Fordem.

Cenu úpravy zatím známe jen ve Velké Británii, kde vyjde na 899 liber, tedy zhruba 29 tisíc korun.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů