Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Fisker uvolnil první obrázek elektrického SUV s plánovaným dojezdem 450 km

Naše téma
Jiří Švamberk | 18.03.2019
Nové elektrické SUV Fisker s plánovaným dojezdem 450 km | foto: Fisker
Cenovka by se měla vtěsnat pod milion korun.
Nové elektrické SUV je druhým modelem ohlášeným společností Fisker Inc. a do prodeje se dostane ve druhé polovině roku 2021. Premiéra již dříve avizovaného luxusního elektrického sedanu EMotion s dojezdem až 640 km byla z původně plánovaného letoška odsunuta na blíže nespecifikovaný budoucí termín.

Luxusní elektrický sedan Fisker EMotion


Fisker odsun uvedení elektrického sedanu na trh vysvětluje nedostatečnou úrovní baterií s pevným elektrolytem (solid-state battery), které by umožňovaly rychlé dobití. Proto nejprve představí SUV model, který by měl využívat ještě lithium-iontových baterií.

Jméno nového SUV zůstává prozatím předmětem tajemství, ale společnost uvolnila několik technických informací. Elektrické SUV bude využívat 80kWh akumulátoru, který umožní dojezd okolo 450 km. Tento dojed bude k dispozici už u základního modelu. Pokud Fisker dostojí svým slibům, zařadí se jeho model nad Tesla Model Y, jehož základní provedení „Standard Range“ nabídne dojezd 350 až 380 km.

Standardem bude pohon 4x4, tedy elektromotor na každé náprav a také jakýsi typ stahovací střechy, který bude ovládaný prostřednictvím tlačítka a v žádném ohledu nebude mít vliv na tuhost karoserie.

Oba modely se budou vyrábět v USA, přičemž nejvhodnější místo se zatím hledá. Práce na prototypech započne koncem letošního roku. Cenovka by se měla v přepočtu vtěsnat pod milion korun.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů