Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Fisker ukázal skicu nového elektrického SUV. Cílem je Tesla Model Y

Naše téma
Jiří Švamberk | 06.04.2019
Půjde o čtyřkolku s elektromotrem na každé nápravě. | foto: Fisker
Americký start-up předpokládá, že do prodeje se tohle elektrické SUV s dojezdem cca 500 km dostane v roce 2021. Ve hře jsou také baterie s pevným elektrolytem, které Fisker vyvíjí.
O plánovaném elektrickém SUV od Fiskeru se už nějakou dobu šuškalo, nyní jsou už k dispozici první nástřely jeho designu a Fisker také uvolnil nějaké ty detailnější informace.

 
Konkurent pro Teslu a její Model Y bude mít vyšší světlost podvozku a výrazně vytažené blatníky. Některé designové prvky jsme už viděli na konceptu Emotion z roku 2018. Vypadá to, že Fisker to s jejich produkční výrobou myslí vážně. Ostatně k designu vydal prohlášení, že některé detaily byly ještě nedávno vyhrazeny pouze segmentu supersportovních vozů.

Nov elektrické SUV bude přímým konkurentem pro Teslu Model Y

 
Výkonové parametry nebyly oznámeny, ale 80kWh lithium-iontový akumulátor by měl poskytnout dojezd až 500 km. Nový Fisker bude čtyřkolka, přičemž každá náprava bude mít svůj vlastní elektromotor. Fisker je také předním vývojářem baterií s pevným elektrolytem, které nabídnou dojezd až 800 km. Jejich nabíjení je otázkou několika minut.
 
Fisker také naznačil, že plánovaný model bude mít elektricky ovládanou střechu ve stylu targa aniž by utrpěla torzní tuhost karoserie.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů