Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Fiat 124 Spider, italská Miata, dorazí ještě letos. Dostane přeplňované motory

Naše téma
Redakce | 01.05.2015
Mazda MX-5. | foto: Mazda
Sportovní kabriolet Fiat 124 Spider se představí ještě letos. Dvojče japonské Mazdy MX-5, tedy nejoblíbenějšího roadsteru na světě, by se mělo ukázat na zářijovém autosalonu ve Frankfurtu.
Nakonec tedy novinka skutečně dostane logo Fiatu, i když v původních plánech figurovala značka Alfa Romeo. Název pak odkazuje na slavný model vyráběný v letech 1965 až 1985. Narozdíl od něj však moderní interpretace nabídne jen dvoumístný interiér.

Fiat 124 Spider by se sice měl vyrábět vedle sesterské Mazdy v Japonsku, dostane však jiný design i interiér, dokonce i motory, převodovky a díly podvozku mají být odlišné. Vozy tak budou sdílet jen platformu a s ní související díly.

Narozdíl od japonského roadsteru Fiat například dostane přeplňované motory. Základem bude čtrnáctistovka, která by mohla být nabízena ve dvou verzích: se 140 a 170 koňskými silami.

Spekuluje se také o sportovnější verzi Abarth s jednotkou o objemu 1,75 litru (známou z Alfy Romeo 4C) a výkonem 200 koní. Zájemci budou moci sáhnout po manuální převodovce, pozdějí snad dorazí i dvouspojkový automat.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů