Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Ferrari Sergio: Vznikne jen šest kusů, všechny už jsou prodány

Naše téma
Redakce | 08.12.2014
Ferrari Sergio. | foto: Ferrari
Maranello/Praha - V roce 2013 na ženevském autosalonu představila automobilka Ferrari studii Pininfarina Sergio. Úchvatný koncept otevřeného vozu bez předního skla byl poctou Sergiu Pininfarinovi, slavnému italskému designérovi.
Už tehdy se objevily zprávy, že by se studie mohla dočkat i sériové produkce. A tak se také stalo. I když přívlastek "sériová" není úplně na místě. Ferrari, tedy spíš karosárna Pininfarina, postaví jen šest kusů.

Ferrari Sergio.


Při pohledu na konečnou podobu si však nelze nevšimnout rozdílů proti původnímu - a určitě i více vzrušujícímu - konceptu (na obrázku níže).

Koncept Pininfarina Sergio.


Největší změnou je samozřejmě instalace předního okna, také příď vypadá docela jinak. Produkční varianta nemá ani výklopné dveře.

Technicky auto vychází z modelu 458 Spider a pohání ho 4,5litrový osmiválec s výkonem 605 koní, který spolupracuje se sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou.

Ferrari Sergio.


O podobu interiéru se postará divize Ferrari Tailor Made - samozřejmě vždy v souladu s přáním zákazníka. Exkluzivitě bude pochopitelně odpovídat cena. Výrobce ji sice neprozradil, jistě se ale pohybujeme nad hranicí 40 milionů korun za kus.

Ale to stejně není důležité. I kdybyste na Ferrari Sergio peníze měli, máte smůlu. Všech šest kusů už je vyprodaných.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů