Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Ferrari GTO zlomilo aukční rekord. Prodalo se za milardu

Naše téma
Jiří Švamberk | 26.08.2018
další 3 fotky
foto: RM Sotheby’s
Aukční síň RM Sotheby´s na přehlídce krásy v Pebble Beach prodala Ferrari GTO, které ve své kategorii dvakrát vyhrálo Targu Florio, za rekordních 48,4 milionu dolarů!
Ferrari GTO je jedno z nejvzácnějších aut na světě. Svat Grál všech sběratelů. V Maranellu vyrobili pouze 36 kusů a tohle konkrétní je třetí vyrobené šasi 3413 GT. Původně šlo o testovací auto Ferrari a Phil Hill se s ním zúčastnil v roce 1962 závodu Targa Florio.

Vozy jako je Ferrari GTO se v aukci objevují zřídkakdy, protože lidé, co ta auta vlastní je prodávají v soukromí, většinou bez zveřejnění prodejní částky. Toto konkrétní auto je teprve třetím draženým kusem v 21. stoletím.

Navíc jako jedno z mála nikdy nebylo havarované, takže má originální motor i převodovku a karoserii od Scagliettiho. Původně šlo o první sérii, kterou ale v roce 1964 u Ferrari proměnili na sérii 2.

Vyvolávací cena byla 33 milionů dolarů. Během několika málo příhozů byla cena už 40 milionů a následně šplhala po 250 tisících dolarech nahoru. Nakonec dosáhla zmíněných 48,4 milionu dolarů, což je v přepočtu skoro 1,1 miliardy korun.

Nicméně nejdražší GTO, které kdy bylo prodáno, je stříbrné číslo 4153 GT se závodní historii. To nového majitele vyšlo na 70 milionů dolarů.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů