Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Ferrari FXX K má výkon 1050 koní. Na silnici ale nesmí

Naše téma
Redakce | 04.12.2014
Ferrari FXX K. | foto: Ferrari
Maranello/Praha /FOTOGALERIE/ - Už "běžné" LaFerrari je pekelně rychlý stroj, jeho okruhová verze FXX K je ale úplně jiná liga. Pod kapotou má neskutečných 1050 koní.
Obrovský výkon má na svědomí hybridní pohonné ústrojí kombinující atmosferický dvanáctiválec o objemu 6,26 litru (860 koní) a elektromotor (190 koní). Soustava produkuje i masivní točivý moment 900 N.m. Ferrari FXX K používá také systém KERS (Kinetic Energy Recovery System), který pracuje s kinetickou energií vznikající při brzdění. Jde o technologii známou z vozů Formule 1.

Spalovací motor z LaFerrari byl přepracován, dostal nové vačky, mechanická zdvihátka ventilů, nové sací i výfukové potrubí. Točivý moment ke kolům přenáší sedmistupňová dvouspojková převodovka.

Ferrari FXX K.


Údaje o dynamických schopnostech vozu zatím Ferrari neprozradilo, ale už běžné LaFerrari na stovku zrychlí za méně než tři sekundy... Lepší jízdní vlastnosti na okruhu má zajistit vylepšení aerodynamiky: nové doplňky, mezi nimiž vypadá nejzajímavěji dvojice křídel na každé straně zádi, prý zaručují přítlak 540 kilogramů při rychlosti 230 km/h.

Výrobce z Maranella nám zatím dluží i cenu a plánovaný počet postavených aut. Ferrari FXX K však bude jistě nabídnuto jen malé skupině VIP zákazníků značky. 
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů