Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Ferrari 458 Speciale: Ostrá verze Italie má 605 koní

Naše téma
Redakce | 23.08.2013
další 3 fotky
Ferrari 458 Speciale. | foto: Ferrari
Maranello /FOTOGALERIE, VIDEO/ - Že se jednou objeví ostřejší verze už tak dost ostrého sporťáku 458 Italia, bylo jasné. Ferrari i tak dokázalo svoje příznivce překvapit. Novinka nenese tradiční označení Scuderia a pod její kapotou se skrývá nejvýkonnější atmosferický osmiválec všech dob.
Od standardního modelu se Ferrari 458 Speciale liší už na první pohled, do vzhledu karoserie totiž docela výrazně zasáhla snaha o co nejlepší aerodynamiku. Kromě toho se v Maranellu zaměřili také na redukci hmotnosti, ostrá verze je skoro o metrák lehčí než Italia - váží jen 1290 kilogramů.

Nejzajímavější změny se ale udály v oblasti pohonu. Italským motorářům se povedlo uprostřed uložený osmiválec o objemu 4,5 litru vyladit na skvělých 605 koní (445 kW). Výkonnější atmosferickou "vé-osmičku" momentálně v jiném autě nenajdete. Točivý moment dosahuje hodnoty 539 N.m a z nuly na stovku se Speciale rozjede za 3 sekundy. A 200 km/h zvládne za 9,1 sekundy.



Aby si s touhle sílou Ferrari poradilo, muselo obout speciální pneumatiky Michelin Pilot Sport Cup 2 a konstruktéři ještě pro jistotu přibalili nový elektronický systém SSC (Side Slip Angle Control), který podle potřeby mění distribuci točivého momentu mezi zadními koly. Díky tomu má být i jízda "na limitu" - nebo rovnou bokem - nenáročná a relativně bezpečná.

Další informace Ferrari oznámí během premiéry na záříjovém frankfurtském autosalonu, dozvědět bychom se tam měli i cenu.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů