Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Faceliftovaný Macan do Paříže přijel s novým 2litorvým motorem

Naše téma
Jiří Švamberk | 02.10.2018
další 3 fotky
foto: Porsche
Downsizingová pohonná jednotka nabízí zrychlení z 0-100 km/h za 6,7 sekundy.
Vzhled faceliftovaného Porsche Macan je známý už od konce července, ovšem až na pařížském autosalonu se konečně dozvídáme technické detaily evropské verze. Přepracovaný Macan nově pohání 2litrový zážehový motor s filtrem pevných částic a vylepšenou geometrií spalovacích komor.

Výkon nového čtyřválce dosahuje 242 koní (180 kW) pří 5000 ot/min a točivý moment vrcholí hodnotou 370 Nm už při 1600 ot/min. Hnací sílu na silnici přenáší 7Stupňová dvouspojková převodovka, díky jejímž převodům je 2litrový Macan schopen zrychlení z 0-100 km/h za 6,7 sekundy.

Součástí modernizace v polovině životního cyklu modelu Macan je npvý zábavní systém, jehož displej se liší podle výbava (7,2 – 10,9 palce) a další množství volitelné výbavy. Mezi tu se řadí například nový sportovní volant, který byl inspirován Porsche 911, a nový dopravní systém, který využívá adaptivního tempomatu a umožňuje vozu jet až do rychlosti 60 km/h. Kromě automatického zrychlování a brzdění umí vozidlo udržovat také v pruzích. Mezi standardní výbavu patří LED přední světlomety, 10,9palcový zábavní systém a také například systém zabraňující krádeži.

Novinkou je také vyhřívané čelní sklo a systém ionizující interiér vozu pro čistší vzduch uvnitř.

Malý Cayenne se vyrábí v lipském závodě a Porsche přijímá evropské objednávky už od začátku srpna. Prozatím se jedná o jedinou nabízenou motorizaci. Zda se objeví také verze s objemnějším motorem, není známo. Odpověď by měl přinést až v pořadí další velký autosalon, a tím je autosalon v Los Angeles.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů