Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Elektromobil až nakonec: Známe novinky Fordu pro rok 2021

Naše téma
Radek Pecák | 04.12.2020
dalších 16 fotek
Ford Mustang Mach-E | foto: Ford
Značka s modrým oválem příští rok posílí svoji ofenzívu v oblasti užitkových auta. A přidá také několik atraktivních "osobáků".
Dva modely s velmi podobným názvem a rovněž s cenovkami, které od sebe nejsou příliš vzdálené, uvede příští rok na tuzemský trh značka Ford.

Výrazně dříve se zájemci dočkají Fordu Mustang Mach 1, což je nejostřejší verze současné generace kultovního amerického sportovního vozu s evropskou specifikací. Tento vůz disponuje výkonem 460 koní a i díky dílům převzatým z modelu Shelby bude mít podstatně vylepšené schopnosti při jízdě na závodním okruhu. "Uvedeme ho na trh již během prvního čtvrtletí příštího roku," uvedl pro Deník a Automix.cz mluvčí tuzemského zastoupení Fordu Martin Linhart.

Zájemci si na něj musí připravit nejméně 1 649 900 Kč. Toli stojí verze s manuální převodovkou, lze ale koupit také provedení s desetistupňovým automatem. Auto bude na silnicích snadno rozpoznatelné. Oproti verzi GT má totiž specifickou masku chladiče a rovněž kapotu.

Až v posledním čtvrtletí pak bude u tuzemských dealerů k odebrání Ford Mustang Mach-e. To je pro změnu první elektromobil značky s modrým oválem určený také pro evropské řidiče. Ford zatím nezveřejnil ceny všech chystaných verzí. Prozatím je nejlevnější provedení k objednání za 1 481 200 Kč.

Vůbec první novinkou Fordu v roce 2021 se stane hybridní provedení středního SUV Kuga. Tento rodinný automobil tak bude k mání jednak s klasickými zážehovými a vznětovými agregáty, jednak jako mild-hybrid, plug-in hybrid i takzvaný full-hybrid.

Také rodinné velkoprostorové vozy Galaxy a S-Max čeká elektrifikace. I ony se ve druhém čtvrtletí začnou nabízet v hybridních verzích.

Důležité inovace čekají v příštím roce také užitkové vozy této značky. Hned v prvních měsících se na trh dostanou vozy Transit a Tourneo ve variantách Trail a Active. Všechny jsou "zodolněné" pro jízdu na nezpevněném povrchu a "velký" Transit může mít dokonce pohon všech kol.

Stejně tak se zákazníci, kteří hodlají ve velké dodávce přepravovat těžší náklady, dočkají Transitu s nosností pěti tun.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů