Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Elektrický Nissan Leaf dostal větší baterii. Na nabití ujede až 250 km

Naše téma
Redakce | 11.09.2015
dalších 6 fotek
Nissan Leaf. | foto: Nissan
Nissan modernizoval svůj elektrický hatchback Leaf. Největší novinkou je použití větší baterie, která umožní prodloužit dojezd na jedno nabití.
Akumulátor má kapacitu 30 kWh a podle výrobce se díky němu zvětší rádius vozu až na 250 kilometrů. Nová baterie je přitom stejně velká jako dosud používaný akumulátor s kapacitou 24 kWh, takže nemá negativní vliv na vnitřní uspořádání vozidla.

Jedinou změnu představuje lehké navýšení hmotnosti, baterie totiž váží o 21 kilogramů víc.

Nissan Leaf.


Příčinou vyššího výkonu nové baterie je modernizace její vnitřní konstrukce a chemického složení. Elektrody s obsahem uhlíku, dusíku a hořčíku zvyšují výkon, na který má podle Nissanu pozitivní vliv i změna uspořádání článků.

Mimochodem, automobilka je o spolehlivosti nové baterie přesvědčena natolik, že na ni bude poskytovat záruku po dobu osmi let nebo ujetí 160 000 km.

Nissan neuvádí čas potřebný k plnému dobití baterie, jen připomíná všechny způsoby doplnění energie. Stejně jako u stávajícího modelu lze vůz nabíjet doma, na veřejných nabíjecích stanicích nebo v rámci sítě rychlonabíjecích stanic.

Nissan Leaf.



Kromě nového akumulátoru dostal modernizovaný Leaf aktualizovanou podobu systému NissanConnect EV, který majitelům umožňuje ovládat některé funkce na dálku. Mohou například kontrolovat stav nabití baterie nebo se postarat o předehřátí kabiny v chladných zimních dnech v době, kdy je auto ještě připojeno k síti. Novinkou je mapa nabíjecích stanic, ukazující, které nabíjecí stanice jsou k dispozici a které se právě používají.

NissanConnect EV kromě toho dostal nové rozhraní, digitální radiopřijímač a nabízí 7" dotykový displej. Mezi nové prvky exteriéru pak patří anténa na střeše, upravené přední a zadní světlomety a emblémy na kolech. K dispozici je nový bronzový lak.

Prodej modernizovaného Nissanu Leaf Evropě začne v lednu příštího roku. Cena zatím nebyla oznámena.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů