Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Motorka zmizela před obchodem. Majitel ji našel o den později na stejném místě

Naše téma
Jaroslav Perdoch | 20.02.2024
Ukradený elektrický chopper. | foto: Policie ČR
Nechal svůj elektrický chopper i s klíčky v zapalování před obchodem a vyrazil na nákup. Že to nebyl zrovna nejlepší nápad zjistil, až když motorku po příchodu nenašel na svém místě. Ovšem jak uvedla Eva Michalíková z moravskoslezské policie, majitel elektrického chopperu nestrádal moc dlouho.
O den později se motorkář u obchodu objevil znovu. Zda šel nakoupit nebo pátrat v okolí po svém ukradením stroji, není jasné. Ať tak či onak, spatřil tam svou motorku stojící na téměř stejném místě. Okamžitě zavolal policii.

Následně z obchodu vyšel muž, který se chystal na chopperu odjet. Nešlo ale o zloděje. „Byl upozorněn vlastníkem, že právě před tímto obchodem mu byla včera tato motorka odcizena,“ dodala Eva Michalíková. Vzápětí dorazila policie.

Muž uvedl, že večer motorku koupil od dvou mužů. Jelikož byla vybavena i klíči, věřil tomu, že není kradená. Že na chopperu zaparkoval právě u obchodu, kde byl den předtím ukraden, byla velká náhoda.

Při pátrání se policisté dostali až ke známému recidivistovi. Záhy vyšlo najevo, že má na svědomí dalších patnáct majetkových deliktů. Mimo jiné vzal elektrokolo, bral i pneumatiky, nářadí, oblečení, svařovací techniku a další věci. Celkem způsobil škodu za 900 tisíc korun. „Ukázalo se, že u některých skutků měl komplice, s těmito je však trestní stíhání vedeno samostatně,“ uzavřela Michalíková s tím, že muž byl minulý rok podmíněně propuštěn z vězení.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů